2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Hatalmas lottócsalás AmerikábanForrás: hír24
Utolsó módosítás: 2015-04-16 09:59:46
Címkék: Bihari hírek
A sorsolás biztonsági fõnöke piszkált bele a rendszerbe.

Az egyik amerikai lottójáték biztonsági fõnöke azért állt bíróság elé, mert a gyanú szerint belepiszkált a számsorsoló rendszerbe – tudósít a BBC. Eddie Raymond Tiptont januárban tartóztatták le, egy biztonsági kamera rögzítette, ahogy megvásárol egy szelvényt, amivel késõbb csaknem négymilliárd forintot nyert. Igaz, a nyereményt nem vette fel.

A vizsgálat megállapította, hogy a sorsolás elõtt Tipton belenyúlt abba az egyébként jól õrzött számítógépbe, amely a nyerõszámokat állítja elõ, alapesetben teljesen véletlenszerûen. Ezt a gépet egy üvegfalú teremben tartják, ahová egyszerre legfeljebb két ember mehet be és egy videókamera is folyamatosan veszi, ami bent történik. A számítógép semmilyen hálózatra nincs csatlakoztatva.

A vád szerint Tipton visszaélt biztonsági fõnöki pozíciójával, megváltoztatta a biztonsági kamera beállításait és amíg nem készült felvétel, bement a terembe és egy pendrive-on vírust juttatott a sorsolásért felelõs gépbe. A pendrive-on egy úgynevezett rootkit program lehetett: ez, miután végrehajtja feladatát, törli magát, ennek ellenére hagyhat nyomokat.

Tipton maga egyébként nem nyerhette volna meg a díjat, ezért egy belize-i offshore cég jelentkezett, ez válhatott gyanússá.

A volt biztonsági fõnök csalás miatt öt évig terjedõ börtönre és milliós pénzbüntetésre számíthat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!