2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Több százezer autó sebességét mérte a rendõrség a közlekedési akcióbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-18 12:03:42
A rendõrség 346 285 gépjármû sebességét ellenõrizte a csütörtökön kezdett 24 órás közlekedési akcióban, a jármûvek közül 4928 lépte át a megengedett sebességet – közölte az Országos Rendõr-fõkapitányság pénteken a honlapján.

A rendõrség a múlt héten jelentette be, hogy a lakosság segítségét kéri, hol indokolt fellépniük a gyorshajtók ellen. Az állampolgárok e-mailben elküldött javaslatai közül választották ki azokat a helyszíneket, amelyeken legfeljebb négy órán keresztül sebességméréseket végeztek.

A rendõrség felhívására 1393 levél érkezett, amelyekben 1584 helyre tettek javaslatot a lakosok. A rendõrség honlapján közzétett felhívás igen nagy látogatottságot generált, három nap alatt 290 ezren voltak kíváncsiak az ellenõrzési pontokra.

A rendõrség közölte, a sajtóban is nagy visszhangot kapott az akció, és ennek, valamint a közlekedõk jogkövetõ magatartásának köszönhetõen az elmúlt három napban Magyarország közútjain nem volt halálos közlekedési baleset.

Bejelentették: a rendõrség más közlekedési akciók szervezésekor is figyelembe akarja venni az állampolgárok észrevételeit, javaslatait.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!