2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Felavatták az Emerson új székesfehérvári gyárátForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-04-20 11:20:12
A cégcsoport szabályozó szelepeket gyártó Fisher üzletága egy több mint hárommilliárd forintos beruházást követõen költözhetett a korábban a Philips tulajdonában lévõ épületbe. Az avatóünnepségen Mátrai Ferenc ügyvezetõ azt mondta, 20 éve van jelen Székesfehérváron az Emerson és a cégvezetéstõl ,,születésnapi ajándékként" az új gyárat kapták.

Az avatóünnepségen Mátrai Ferenc ügyvezetõ igazgató hangsúlyozta: húsz éve van jelen Székesfehérváron az Emerson és a cégvezetéstõl ,,születésnapi ajándékként az új gyárat kapták. Elmondta, az idén fennállásának 125 éves évfordulóját ünneplõ anyavállalat menedzsmentje bízott bennük és tehetségükben, valamint az új üzemmel elismerte eddig végzett munkájukat is. A magyarországi cégvezetõ szerint a cégcsoport a stabilitás szimbóluma, ennek jó példája a két évtizedes székesfehérvári jelenlét. Közölte: folytatni kívánják a lendületes munkát, hogy újabb üzleteket, munkákat hozzanak a városba és az új telephelyre.

David N. Farr, az Emerson elnök-vezérigazgatója szerint a Fisher magyarországi növekedése másfél évvel ezelõtt kényszerítette ki a fejlesztési döntést. Hozzátette: a magyar munkavállalók is bizonyították, hogy megérdemlik a bizalmat. Örömének adott hangot, hogy vásárlóik nem szenvedtek hátrányt a költözés során. Megemlítette: ez volt vezetése alatt az elsõ alkalom, hogy biztonságosan és termeléskiesés nélkül sikerült megoldani egy ilyen volumenû áttelepítést. David N. Farr a tervekrõl elmondta, hogy a közeljövõben a most átadott telephelyre költöztetik az Emerson egy újabb üzletágát.

Terry Buzbee, a csoport alelnöke elmondta: húsz éve vezeti a Fishert és ezalatt a magyarországi divíziójuk valamennyi tervet teljesíteni tudta. Emlékeztetett rá, hogy elsõ lépésük a forgácsolás volt, majd a következõ szint a szerelés és ma már komplett termékgyártás folyik Székesfehérváron.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester köszönetét fejezte ki a menedzsmentnek, hogy a város mellett döntött az új beruházás elindításakor. Úgy vélte, ehhez nagyban hozzájárult a cégnél dolgozó munkavállalók elmúlt 20 évi teljesítménye is.

Az Emerson Process Management Magyarország Kft. 2013 végén vásárolta meg a korábban a Philips tulajdonában lévõ épületet. A Sóstó Ipari Parkban lévõ 25 ezer négyzetméter alapterületû gyárépület és a hozzá tartozó 12 hektáros terület megvásárlásával közel kétszeresére növelte a cég a korábban a Videoton telephelyén mûködõ Fisher üzletág területét.

A Fisher üzletág 1995 óta folytat gyártási tevékenységet Székesfehérváron: az eredetileg szabályozó szelepek alkatrészeinek gyártására létrehozott üzem folyamatosan bõvült, elõször komplett szabályozó szelepek gyártásával, majd 2010 óta vevõszolgálati-, majd alkatrész disztribúciós és szervizközpont létesítésével. Az üzletág 550 alkalmazottat foglalkoztat. Az Emerson másik Székesfehérváron mûködõ üzletága, a Valve Automation pedig további, több mint 50 alkalmazottal mûködik a Videoton Ipari Parkban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!