2024. június 9. Vasárnap, Félix.
 
Nem a cigánysága miatt verték megForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-26 07:53:55
Címkék: Bihari hírek
Két embert ítéltek el szerdán a 2012-ben a Home diszkónál történt súlyos bántalmazás miatt.

A másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék 2 év, illetve 1 év – végrehajtásában próbaidõre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta azt a két férfit, akiket egy fiatalember megverése miatt marasztaltak el. A vád szerint a 2012 májusában a debreceni Home diszkónál történt bántalmazásban közrejátszott az áldozat roma származása, ugyanakkor ezt nem támasztották alá sem az elsõ-, sem a másodfokú bíróság megállapításai.

A bírósági tényállás szerint a provokatív stílusáról és rendõrségi ügyeirõl ismert sértett hiába próbált bejutni a szórakozóhelyre, a rendész elküldte. Szerette volna megtudni kitiltása konkrét okát, míg végül a diszkóbirodalmáról és korrupciós ügyeirõl elhíresült V. László debreceni érdekeltségeit felügyelõ H. Imre Lajossal került összetûzésbe. Az ítélet indoklása alapján a sértett ittasságával és agresszivitásával vonta magára a vádlott haragját, és bár a verés során „cigányoztak”, semmi sem bizonyította, hogy eleve a származása miatt támadtak rá (hanem korábbi tûrhetetlen magatartása miatt nem akarták beengedni).

Az ügyészség, az elsõrendû vádlott és védõje 3 nap gondolkodási idõt kért, a másodrendû vádlott ugyanakkor felmentésért fellebbezett, így az ügyben harmadfokon születhet jogerõs döntés.

A sértett azóta elhunyt, úgy tudjuk, felakasztotta magát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!