2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Szebb és korszerûbb lett az EgészségházForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-27 09:35:42
A fejlesztéssel ideális környezet alakult ki mind az Egészségházban dolgozók, mind a betegek részére.

A megújult Egészségház átadó ünnepségére várták az érdeklõdõket pénteken Monostorpályiba. A község önkormányzata több, mint 67 millió forintos európai uniós forrást nyert a fejlesztésre, ami 2014 novemberében kezdõdött.

Az Egészségház a település központjában helyezkedik el, ez is indokolta a megszépítését, hiszen az épület a felújításával esztétikailag immár jól illeszkedik a település arculatába. A külsõ felújítással, hõszigeteléssel pedig gazdaságosabb, hatékonyabb lesz a fenntartása. A teljes akadálymentesítés azt tette lehetõvé, hogy ezentúl a mozgáskorlátozottak és az egyéb fogyatékossággal élõk is könnyebben tudnak bejutni, tájékozódni az épületben. Az eddig megszokott szolgáltatások köre is kibõvül, ugyanis a háziorvosi rendelõ, a védõnõi szolgálat és a gyógyszertár mellett helyet kap az épületben egy fogorvosi rendelõ, és az ahhoz kapcsolódó röntgenezõ helyiség is.

Megújuló energiafelhasználás is megvalósul napkollektor felszerelésével, amely a használati melegvíz elõállításában és az épület fûtésének rásegítésében fontos szerepet fog betölteni – derült ki az átadón, amelyen dr. Zombor Gábor államtitkár is jelen volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!