2024. május 28. Kedd, Emil, Csanád.
 
Megjelent az iskolatej rendeletForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-27 10:22:47
Tej mellett joghurtot, kefirt és ömlesztett sajtot is kaphatnak az óvoda- és iskolatej program keretében a gyerekek, az errõl szóló földmûvelésügyi miniszteri rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

A rendelet augusztus 1-jétõl a következõ év július végéig öt szállítási idõszakot jelöl ki. Egy héten legfeljebb négy tanítási vagy nevelési napon, gyermekenként és tanítási vagy nevelési naponként legfeljebb negyed liter tejegyenértékkel megegyezõ mennyiségû tejtermék osztható ki.

A különbözõ zsírtartalmú termékek mellett a natúr és gyümölcsös joghurtok, kefirek, illetve az ömlesztett sajtok szerepelnek a rendelési listán.

A középiskolákban közösségi forrásból, az óvodások, az általános iskolai tanulók, valamint a sajátos nevelési igényû óvodások és tanulók részére pedig részben közösségi, részben pedig központi költségvetési forrásból finanszírozzák az iskolatejet.

A támogatott tejet az szállíthatja, aki rendelkezik a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elõzetes jóváhagyásával. Szállítási szerzõdést kettõ, három vagy öt idõszakra lehet kötni.

A szállítók rangsorolása esetén – egyebek mellett – elõnyben kell részesíteni azt a szállítót, amely a teljes tanévre szállít, illetve engedélyezett tejipari feldolgozó üzemmel vagy tejtermelést folytató tenyészettel rendelkezik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!