2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
5 ok, amiért a felhõ tárhely fontos vállalkozásunk számáraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-01 03:44:53
Címkék: Bihari hírek
Mindenki emlékszik még arra, amikor nem egészen 1,5 megás floppykon tároltuk a fontosabb adatainkat, dokumentumainkat. Aztán jött a CD, majd a DVD, de a tárolás nem lett sokkal biztonságosabb.

Az áttörést a felhõ tárhely hozta magával, amely fizikailag tette szinte sebezhetetlenné a számunka oly fontos adatokat.

A világháló szó szerint behálózza az életünket. Ma már egy átlagos ember is napi szinten az interneten keresztül kommunikál, vagy éppen küld, illetve fogad adatokat, információkat. Sokáig ezeket mind a saját asztali számítógépünkön, vagy laptopunkon tároltuk, és ezért sok visszaélés is történt.

Felhõ tárhely, rengeteg elõnnyel

A Dima szakértõi szerint a kibertérben elhelyezett tárhely számtalan elõnyös tulajdonsággal rendelkezik. A továbbiakban ötöt fejtünk ki jobban.


Tönkrement a számítógép? Ne aggódjon, az adatai biztonságban vannak

Egy floppy, egy CD, DVD, de akár egy jó minõségû merevlemez is bármikor tönkremehet. Biztosan hallott már Ön is olyanról, hogy valaki reggel be szerette volna kapcsolni a számítógépét, és az meg se moccant.

A dima.hu pont ebben látja a felhõ tárhely létjogosultságát, hiszen a felhõ, ahová feltöltjük az adatainkat, nincsen fizikai kapcsolatban az otthoni, avagy munkahelyi géppel, így bármilyen meghibásodás is történik, az nem veszélyezteti az adataink biztonságát.


Lopás esetén sem kerül illetéktelenek kezébe az „életünk”

Egy laptopot elveszíteni nem olyan nehéz, de el is lophatják tõlünk. Régen ilyenkor csak mások jóindulatán múlt az, hogy számunkra fontos információk, titkos céges adatok, netán nagy nyilvánosság elõtt „kellemetlen” képek, videók napvilágra kerüljenek . Mert minden ott volt fizikailag a meghajtókon. Ma már ettõl nem kell tartanunk, ha felhõ tárhelyet használunk. A megfelelõ jelszó nélkül esélytelen idegeneknek a bejutás, valamint bármikor meg is változtathatjuk azt.


Elfelejthetjük a drága pénzért megvásárolandó informatikai rendszert

A felhõ tárhely szolgáltatások nem csak kedvenc zenéink, filmjeink tárolására alkalmas, hanem akár kis vagy közepes méretû cégek teles adatforgalmát, információmennyiségét pár kattintással elérhetjük rajta. Ám ez még nem minden. Mindezt bármikor, bárhonnan és szinte bármilyen okos készülékkel megtehetjük.


A széleskörû beállítási lehetõségeknek köszönhetõen valóban mi irányítunk

Egy számítógépnél, ha valaki egyszer be tudott lépni a rendszerünkbe, onnantól kezdve nincsenek újabb akadályok elõtte. Problémamentesen turkálhat az életünkben. Ezzel szemben a felhõ tárhelyeket szánt szándékkal úgy építették ki, hogy a legapróbb dolgok is beállíthatóak legyenek. Hozzáadhatunk/elvehetünk jogokat felhasználóktól, mindezt akár fájlonként.


Rengeteg idõt és pénzt spórolnunk meg

A felhõ tárhely elvégzi helyettünk a piszkos munkát. Néhány kattintás és máris biztonságban tudhatjuk a legfontosabb adatainkat. Nem kell folyamatosan újra és újra több tízezer forintot költenünk adathordozókra, majd rettegni attól, hogy valamelyik meghibásodik. Így nem csak órákat, hanem olyan forintokat is megspórolhatunk, amelyekre máshol biztosan nagyobb szükségünk lehet.

Hogy emellett még miért érdemes a felhõ tárhelyet választani?

Mert éjjel-nappal elérhetõ, olcsó, rugalmas, szoftver független, és mert… egyszerûbb az élet vele. A felhõ alapú tárhely a modern mobilkommunikáció egyik legnagyobb vívmánya, használjuk bátran és mondjunk nemet a kompromisszumoknak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!