2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
H1N1: A kismama után egy 24 éves fiú is meghalt maForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-02 10:32:24
Egy 24 éves fiú is meghalt kedden az újinfluenza szövõdményében hazánkban.

A túlsúlyos fiatalembert a zalaegerszegi kórházban kezelték, egy hete lélegeztetõgépen volt. Az országos tiszti fõorvos hangsúlyozta: az elhunyt férfinek semmilyen krónikus betegsége nem volt.

 

Kedd reggel halt meg az a 21 éves kismama is, aki 6 hónapos terhes volt és szintén a H1N1 vírus szövõdményeivel a Budapesten a Semmelweis Egyetem klinikáján kezeltek.

A klinikán sem láttak ilyen agresszív és gyors lefolyású betegséget

"Ennyire agresszív, gyors lefolyású betegséget még nem láttunk!" - mondta Gál János, a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájának igazgatója azon a tájékoztatón, amelyen Falus Ferenc országos tiszti fõorvossal közösen hivatalosan is bejelentették annak a 21 éves kismamának a halálát, aki kedd reggel hunyt el a H1N1 vírus szövõdményében. A fõorvos hangsúlyozta, ezután az eset után a klinika valamennyi, eddig bizonytalankodó orvosa beoltatta magát. Falus Ferenc bejelentette: eddig 15 ember halálát okozta az újinfluenza, becslések szerint 50-70 ezer ember esett át a fertõzésen, és összesen 1,7 millió ember kapta meg a védõoltást. Az országos tiszti fõorvos is azt hangsúlyozta, ez után az eset után a legnagyobb felelõtlenség, ha valaki lebeszéli az embereket az oltásról.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!