2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Óriási beruházásokra készül SzigetvárForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-10 10:36:11
Címkék: Bihari hírek
Hét éve készült el Szigetvár korszerû gyógyfürdõje, de a város újabb, nagyszabású fejlesztéseket tervez.

Élményfürdõvel, parkkal, gyermekpancsolóval, sõt akár egy szállodával is bõvítené az önkormányzat a szigetvári gyógyfürdõt - ehhez azonban a fürdõ és a vár közt álló sportpályákat át kellene helyezni. Ha a dupla beruházáshoz elnyert pályázat 30 százalékos önrészét sikerülne 10 százalékra leszorítani, akkor egy éven belül elkészülhetne minden.

Hét éve készült el Szigetvár korszerû gyógyfürdõje, de a város újabb, nagyszabású fejlesztéseket tervez. A fürdõ a település legfontosabb turisztikai létesítménye, de még több látogatót vonzana, ha néhány fontos szolgáltatással bõvítenék – mondta el a Helyi Híradó kérdésére Vass Péter polgármester.

A tervek között elsõ körben vízi élménypark, gyermekpancsoló és egy park kialakítása szerepel, de második lépcsõben egy elegáns gyógyszállót is építene az önkormányzat. A beruházást csak a fürdõ és a vár közötti területen lehetne megvalósítani, ahol jelenleg két, nagyméretû futballpálya áll – ezeket elõbb át kell helyezni.

A város már elnyert egy pályázatot a sportpályák áttelepítésére, de az ehhez szükséges 30 százalék önerõt, nagyjából 70 millió forintot nem tudja elõteremteni – fejtette ki a polgármester. Most azt próbálja meg elérni a képviselõtestület, hogy másféle besorolásban, 10 százalékos önrésszel valósíthassák meg a terveiket, ugyanis ezt az összeget nehézségek árán, de el tudnák különíteni.

Ha sikerrel járnak, az új pályákat a Magyar Labdarúgó Szövetség irányításával építenék fel a város túlsó felén lévõ, négyhektáros területen, a Szent István lakótelepen. Nemcsak focipályákról lenne szó, hanem egy kézilabda csarnokról és egy öltözõ tömbrõl is, így valójában egy korszerû sportkomplexum épülne Szigetváron, ahova hazatérhetne a város NB II-es kézilabdacsapata. Vass Péter szerint akár egy éven belül is megvalósulhatna a kettõs beruházás.

Szigetvár egyik legnagyobb vonzereje a kiváló minõségû gyógyvíz. A város közel ötvenévnyi tervezgetés után építette meg korszerû fürdõkomplexumát, mely 2007 szeptemberében készült el.

A három éven át tartó építkezés eredményeként Szigetvár központjában - a régi termálfürdõ helyén - valósult meg az új gyógyközpont. A gyógyfürdõ egyedi megjelenését és atmoszféráját Masszi Pál építész tervei, valamint Bozsogi - Dobány képzõmûvész alkotópáros szobrai és dombormûvek határozzák meg – melyek a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúrában készültek.

A gyógyfürdõ hét medencével és szolgáltatások sorával várja vendégeit. A hidroterápiás kezeléseken kívül balneoterápiás, és elektroterápiás kezeléseket is végeznek a szakemberek. A szigetvári gyógyvizet leginkább azok keresik, akiket krónikus mozgásszervi betegségek, bõrgyógyászati (pikkelysömör, acne, seborrhoea) vagy nõgyógyászati betegségek gyötörnek. Tavaly a város és a fürdõ „gyógyhely” minõsítést kapott az Országos Tiszti Fõorvosi Hivataltól.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!