2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Hogyan tud egy társasház gazdaságosan mûanyag ablakokhoz és nyílászárókhoz jutni?Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-13 08:43:47
Címkék: Bihari hírek
A társasházaknál egyénileg, de akár közösen összefogva is le lehet cserélni az elavult nyílászárókat, mûanyag ablakokat. Természetesen amennyiben nem a lakásunkban szeretnénk kicserélni a nyílászárókat, ahhoz a társasház lakóinak is hozzá kell járulniuk.

Amikor valaki társasházban lakik, akkor két lehetõsége nyílik arra, hogy nyílászáróit, mûanyag ablakait lecseréltesse. Régebben, amikor voltak olyan társasházak, ahol senkinek nem volt még modern mûanyag ablaka, ott a társasház a költségek optimalizálása végett egyszerre kérte a teljes kivitelezést. Manapság viszont a társasházak egy része már új nyílászárókkal, mûanyag ablakokkal lett ellátva, így a legtöbben már egyénileg oldják meg. Viszont vannak olyan, úgynevezett közös tulajdonok, amelyek esetében a lakóközösség jár el.

Nyílászárók, mûanyag ablakok cseréje Fundamenta hitellel

Sokan nem tudják, hogy a Fundamenta lakáskassza programja nem csak magánszemélyeknek szól, hanem társasházak, lakásszövetkezetek is élhetnek a hitellel, sõt ezen társaságok a magánszemélyekkel ellentétben, elõre megigényelhetik a teljes összeget.

Ilyenkor a lakóközösség felhatalmazza a közös képviselõt, hogy a társasház, lakásszövetkezet nevében szerzõdést köthessen a Fundamentával. A papírmunka után a Fundamenta a teljes összeget a társasház, lakásszövetkezet számlájára utalja, amely felett a megbízott a megadott kereteken belül szabadon rendelkezhet. Ez az összeg elérheti akár a 20,000.000 forintot, amelynek a töredékébõl az összes homlokzati nyílászáró, párkányok, redõnyök, mûanyag ablak, lépcsõház összes eleme kényelmesen kicserélhetõ. Természetesen amennyiben a lakások mûanyag nyílászáróit is lecserélnénk, akkor akár a teljes összegre is szükség lehet. A muanyagnyilaszaroarak.hu szakemberei tapasztalata szerint az igény folyamatosan nõ, és egyre több társasház, lakásszövetkezet keresi fel õket felújítási szándékkal.

Kivitelezés, elõnyök élvezése, majd késõbbi teljesítés

Ez azt jelenti, hogy egy egyszerû kötelezettségvállalással, azaz szerzõdéssel bármilyen társasház vagy lakásszövetkezet Fundamenta hitelért folyamodhat, ha a pénzügyei rendben vannak. Ennek elõnye, hogy az összeget azonnal megkapjuk, az általa elvégzett korszerûsítések eredményeit azonnal élvezhetjük, így az is megtörténhet, hogy az új nyílászárók, mûanyag ablakok révén annyi pénzt spórol meg a lakóközösség, hogy nem is kell plusz forrásokhoz folyamodni a törlesztésnél. Valamint nem szabad megfeledkezni az állami támogatásról, amely éves szinten akár 324,000 forint is lehet. Emellett további elõnye, hogy egy abszolút rugalmas konstrukcióról beszélünk, amelynek a futamideje, és a szerzõdéses összeg mértéke is egyaránt módosítható.

Természetesen 10-20 millió forint nem kis pénz, de egy több tucat lakásos lakóközösségnél a havonta fizetendõ összeg egy fõre esõ része igen alacsony, cserébe viszont mindenki ugyanolyan mértékben részesül a fejlesztés, korszerûsítés elõnyeibõl. Nem elfeledve azt sem, hogy a felújítással, cserével az összes ingatlan értéke több százezer forinttal is emelkedhet. Ezért a nyílászárók, mûanyag ablakok nem csak esztétikailag, hanem gazdaságilag is sokat lendíthetnek lakásainkon, és akár a teljes lakóközösségen is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!