2024. május 27. Hétfő, Hella.
 
Több házba is betörtForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-14 10:09:21
Címkék: Bihari hírek
A debreceni rendõrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint betört három hétvégi házba.

A Debreceni Rendõrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást M. József helyi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint egy állampolgár 2015. január 10-én 1 óra 34 perckor telefonon arról tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányságra, hogy Debrecenben, az Akácvirág utcában, a szomszédja házába betört egy ismeretlen személy. A bejelentõ elmondta, hogy a férfi egy zseblámpával világított az udvaron, majd valamit bepakolt az utcán álló Fiat típusú gépkocsijába és azzal sietõsen elhajtott a helyszínrõl.

A rendõrök azonnal a helyszínre indultak, majd amikor a Monostorpályi útra kanyarodtak, meglátták a bejelentésben szereplõ autót, amely Debrecen-Pac irányába közlekedett. A járõrök szolgálati gépkocsijukkal követni kezdték a jármûvet, amelyet megállítottak és igazoltatták az 50 éves sofõrt, aki a rendõrök kérdéseire összefüggéstelenül válaszolt. A helyi lakos állítása szerint gépkocsijával az Akácvirág utcában lerobbant, de meglepetésére az autó mégis beindult és onnan el tudott hajtani. A rendõrök a gépkocsivezetõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és elõállították a Debreceni Rendõrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A terhelt a megalapozott gyanú szerint az Akácvirág utcában található ház kerítésén átmászott, majd bement az egyik melléképületbe, ahonnan bográcsot, viharlámpát és más használati tárgyakat vitt ki az utcára, hogy kocsijába rakja azokat, azonban a bûncselekmény elkövetése közben megzavarták, ezért zsákmányát hátrahagyva elmenekült a helyszínrõl. A megalapozott gyanú szerint az 50 éves férfi az Akácvirág utcában másik két ingatlanba is betört, ahonnan szerszámgépeket, szivattyúkat és más kéziszerszámokat tulajdonított el. A terhelt kihallgatása során beismerõ vallomást tett.

A Debreceni Rendõrkapitányság Betörési Alosztálya a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek