2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Remek õszi programok Dél-BihabanForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2008-10-02 19:10:14
Remek õszi programok várhatók októberben a dél-bihari falvakban.

Október 4-én Komádiban szüreti mulatságot rendeznek. A nap zenés ébresztõvel indul, majd ingyenes játszótér várja a gyerekeket ugrálóvárral, trambulinnal, felfújható akadálypálya csúszdával. Délután kézmûves kirakodó vásár kínálja portékáit. Érdekes látnivalókat kínál a szüreti kiállítás, majd a szüreti felvonulás. Este a Misszió együttes magyar népzenére- és tánchagyományokra épülõ mûsora várja az érdeklõdõket. A napot végül szüreti utcabál zárja.

Ugyancsak október 4-én este lesz Csökmõn a Nagyvárad Táncegyüttes elõadásában "A csökmõi sárkányhúzás" címû szatirikus táncmûsor, ami kiváló színvonalas szórakozási lehetõséget nyújt a népi játékok, népi tánc kedvelõinek.

Október 11-én Furtán lovasnap várja a lóbarátokat, a lovas sport iránt érdeklõdõket. A rendezvény délelõtt 9-tõl kezdõdik, és kettes fogathajtásban, valamint amatõr fogathajtásban versenyeznek a résztvevõk.

Ugyanezen a napon Csökmõn szüreti felvonulás lesz délután, este pedig szüreti bál. A táncolni vágyóknak remek kikapcsolódást igérnek a szervezõk.

Október 12-én Újirázon a hagyományos búcsú várja a vásári hanglatot kedvelõ környékbeli közönséget.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!