2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Kiderült, mire költene idén a legtöbb magyarForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-06-23 14:23:09
A magyarok 40 százaléka tervezi idén, hogy növelni fogja kiadásait. Elsõsorban lakásfelújításra, háztartási gép- és bútorvásárlásra költenének. A lakáspiac és a vásárlási szándék növekedése miatt várhatóan több hitelt fognak felvenni az emberek.

A tavalyi 38 százalékhoz képest 2015-ben a magyarok 40 százaléka tervezi növelni kiadásait, és jelentõsen emelkedett azok száma, akik ingatlant vennének (a tavalyi 7-rõl idén 10 százalékra). Az idei évre tervezett költések listáját az ingatlanhoz kapcsolódó kiadások vezetik, derül ki a Magyar Cetelem Bank Cetelem Körkép nevû felmérésébõl.

Lakberendezés és háztartási gép

Lakásfelújításra, lakberendezésre és háztartási gépek vásárlására a lakosság 38 százaléka fog pénzt áldozni, új bútort 28 százalék szándékozik venni. Jelentõs a barkácseszközök beszerzésére mutatkozó szándék is (24 százalék), amely a csináld magad mozgalom terjedését jelzi, olvasható a bank közleményében.

A legtöbben lakásfelújításra akarnak költeni

Forrás: Thinkstock

Több lesz az áruhitel

A lakásvásárlást követõ felújítás finanszírozása, az új ingatlan berendezése, a szükséges háztartási gépek és bútorok megvásárlása, vagy akár a felújításhoz szükséges szerszámok beszerzése mind-mind a hitelfelvétel fontos motorját is jelenthetik. A Cetelem szakemberei szerint minden jel arra utal, hogy idén – részben az ingatlanpiacon tapasztalható pozitív tendenciáknak köszönhetõen – megemelkedik majd a személyi kölcsönért, illetve áruhitelért folyamodók száma. Várhatóan a teljes nyári lakásfelújítási idõszakban folytatódni fog ez a tendencia.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!