2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
H1N1: 2 újabb halott, 1 újabb életveszélyben lévõ kismamaForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-04 10:38:17
Újabb két H1N1-el fertõzött beteg halt meg, õk a Szent László Kórházban - tudta meg a TV2 Tények.

A csütörtöki adásban elhangottak szerint egyikük egy 40 éves túlsúlyos férfi volt, a másik egy 60 éves szívelégtelenségben szenvedõ beteg. A tények azt is közölte, hogy a fõvárosban kezelt súlyos, életveszélyes állapotban lévõ 2 kismama mellé egy harmadik is került csütörtökön.

A híradás szerint a 2 újinfluenza szövõdményében elhunyt férfi közül a 40 éves szerdán, az idõsebb egy hete halt meg. A Szent László Kórházban egyébként jelenleg 7 gyereket és 2 felnõttet ápolnak intenzív osztályon.

A Semmelweis Egyetem klinikájára csütörtökön beszállított kismama ugyanúgy a 31. hétben van, mint a szerdán kórházba került és császárral szült nõ. Az õ orvosa azt mondta, hogy még nincs túl az életveszélyen, az elsõ 6-8 óra kritikus szokott lenni. De eddig õ az egyetlen, akit le tudtak venni a lélegeztetõgéprõl.

A hivatalos információk szerint eddig 16-an haltak meg az újinfluenza szövõdményeiben Magyarországon, a Tényekben ismertetett 2 újabb esettel számuk 18-ra nõhet. A jelenlegi információk szerint 5 kismamát kezelnek intenzív osztályon.

H1N1 - Halva született a fertõzött kismama csecsemõje

 

Halva született a gyermeke a szegedi klinika intenzív osztályán kezelt kismamának - adta hírül péntek reggel az MTV Híradó. A nõ életveszélyes állapotban fekszik a klinika intenzív osztályán.


Rudas László, a szegedi egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének professzora szerdán a Független Hírügynökségnek azt mondta a már 5 hete lélegeztetõgépre szoruló 40 éves terhes asszony tüdeje olyan súlyosan károsodott, hogy néhány napja oxigenizátorra kapcsolták. Az eljárás lényege, hogy kivezetik a vért a kismamából, oxigénnel dúsítják, majd visszavezetik a szervezetbe, tehát a tüdõt kihagyva lélegeztetik.

 

H1N1 halál: a gyászoló apa SMS-e

A 24 évesen H1N1 fertõzés miatt elhunyt zalaegerszegi fiatalember apja SMS-t írt, amiben kikelt vakcinaügyben.

A gyászoló apa hétfõn veszítette el fiát, aki a H1N1 influenzavírus-fertõzés miatt halt meg. Az apa pedig most kikelt. A Népszabadságnak nyilatkozva mondta:

- Elég volt ebbõl! Ezt ismételgettem magamban, amikor újra azt láttam a híradókban, hogy némelyek még mindig azon marakodnak, milyen hátterû cég gyártja a vakcinát. Valami elpattant bennem. Úgy éreztem, muszáj tenni valamit. Bármit. Jobb nem jutott eszembe, írtam egy SMS-t a megyei lap vélemény rovatába. Arra gondoltam, hogy ha elolvassák az emberek, talán észbe kapnak, a zavarkeltõk pedig elszégyellik magukat.

Feszültségtõl remegõ hangon mondja ezt egy férfi. Olykor hosszú másodpercekre elhallgat. Sírással küszködik. Hétfõn veszítette el fiát. H1N1 influenzavírus-fertõzés miatt halt meg.

Az SMS szövege a következõ:


Hajrá Magyarország! Üdvözöllek a 24 évesen elhunyt fiam nevében is. ... Hála néhány felelõtlen vagy érdekbõl zavart, káoszt teremtõ személynek, bármennyire szerette volna ellátni magát védelemmel, már késõ volt. A H1N1 megelõzte. Most, a híreket hallgatva, mit gondol a zavart keltõk csapata? Kit érdekel, kinek a tulajdonában van egy cég, amely egyébként hatásos szérumot gyárt? Minket az érdekelt, hogy használjon, minden egyéb számunkra másodrendû.

Az apa elmondta, hogy fia sokáig habozott, oltassa-e magát vagy sem: "Persze, elmehetett volna a fiam az orvoshoz, ki tudta volna fizetni a vakcinát, de õ se tudta, mi a jó megoldás. Nem tudom hibáztatni, hiszen még néhány nappal ezelõtt is arról szóltak a hírek, hogy az orvosok, ápolók jó része sem oltatja be magát. Amikor a munkahelyén elkezdték a vakcinák beadását, a fiam már megbetegedett. Sokáig küzdöttek az életéért a kórház intenzív osztályán, de nem tudták megmenteni."

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!