2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
A hét végére visszatér a hõségForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-07-31 12:04:35
    A hétvégén, augusztus elsõ napjaiban erõsödik a nappali felmelegedés, néhol akár 30 Celsius-foknál is melegebb lehet, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elõrejelzésbõl.

Pénteken kora délelõttõl északnyugat felõl csökken a felhõzet, a délután második felére a keleti határvidéken is kisüt a nap. Kora délutánig a déli és a keleti országrészben még elõfordulhat kisebb esõ, a délután második felétõl kezdve már nem valószínû csapadék. Napközben többfelé megélénkül, a Balaton környékén helyenként meg is erõsödik a szél. A legalacsonyabb hõmérséklet általában 12 és 18, a legmagasabb 24 és 28 fok között valószínû.

Szombaton, augusztus elsején reggel fõként a Dél-Dunántúlon ködfoltok lehetnek. Utána viszont túlnyomóan derült, napos idõre lehet számítani, csapadék nem várható. A leghidegebb órákban 9-14 fok lehet. Napközben 27-30 fokig melegszik a levegõ, ismét több helyen alakul ki zápor, zivatar. A zivatarok környezetében erõs vagy viharos széllökések is lehetnek. A minimumhõmérséklet 13 és 18, a nappali maximum várhatóan 25 és 31 fok között alakul, keleten lesz melegebb.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!