2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
H1N1: Megkapta a védõoltást, mégis kórházba kerültForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-07 11:46:20
Másfél hónapja kapott védõoltást, mégis megfertõzõdött az a debreceni rendõr, akit lélegeztetõ gépre kellett tenni.

Nem csak vírusos, hanem bakteriális fertõzés is gyengítette az immunrendszerét a beoltott férfinak.

 

Már felkelhetett és étvágya is van annak a 29 éves hosszúpályi fiatalembernek (egyes források szerint rendõrként szolgál), aki néhány napja még lélegeztetõ gépen volt a Kenézy Gyula Kórházban – tudtuk meg Szentgyörgyi János szóvivõtõl.

Elmondta, a beteg arról számolt be, hogy másfél hónapja az üzemorvostól megkapta a H1N1 influenza elleni védõoltást, ennek ellenére részben ez a vírus okozta az életveszélyes állapotát. A másik ok egy, a családjától egyidejûleg elkapott bakteriális fertõzés, így az immunrendszere nagyon legyengült, és súlyos állapotban került be november 27-én a Kenézy-kórházba.

Állapota egyre rosszabbodott, lélegeztetõ gépre kellett kapcsolni, de végül az intenzív osztály és az infektológiai osztály orvosainak együttes erõfeszítése nyomán javult az állapota, lekapcsolhatták a lélegeztetõ géprõl, az újabb vizsgálatok szerint néhány napon belül el is hagyhatja a kórházat. Arra a kérdésre, hogy az oltás ellenére, hogyan kaphatta meg a H1N1-et, a szóvivõ az országos tisztifõorvos szavaira hivatkozott, aki korábban azt mondta, a vakcina nem nyújt teljes védettséget, 80 százalékos a hatékonysága.

A hosszúpályi férfinak több tényezõ balszerencsés alakulása vezethetett az életveszélyes fertõzéshez, de az orvosok megfelelõen alkalmazott terápiája megmentette az életét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!