2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Melyik a legjobb menza?Forrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-08-27 10:06:31
Szeptember 30-ig jelentkezhetnek a közétkeztetésben dolgozó szakácscsapatok az ötödik Országos Közétkeztetõi Szakácsversenyre. A nevezésnek már a konkrét ételsorokat, kalkulációkat és tálalási javaslatokat is tartalmaznia kell. Az idei év újdonsága, hogy régiós elõdöntõkön is bizonyítaniuk kell a csapatoknak, emellett szakmai mentorok segítségét is kérhetik.

Az Országos Közétkeztetõi Szakácsversenyre (OKÉS)bármely közétkeztetést végzõ konyha két fõs csapata (egy szakács, egy segítõ) benevezhet szeptember 30-ig.Cégenként akár több csapat is indulhat a megmérettetésen.

Az OKÉS ezúttal három fordulós lesz: elõször a dokumentumokat (menü, kalkulációk) értékeli a zsûri, majd a régiós elõdöntõk következnek, a döntõre pedig jövõ tavasszal kerül majd sor.

1960: üzemi menza Angyalföldön

Forrás: Fortepan, Angyalföldi Helytörténeti Gyûjtemény

A csapatoknak elõételbõl vagy levesbõl, fõételbõl és desszertbõl álló, felnõtteknek szánt három fogásos napi menüsort kell megtervezniük.A menühöz felhasznált alapanyagok beszerzési értéke összesen nem haladhatja meg a nettó négyszázhúsz forintot.Fontos, hogy a menüsorok jellemzõen helyi, hazai alapanyagok felhasználásával készült tradicionális ízeket képviseljenek.

Szintén elvárás, hogy az ételek – a vonatkozó élelmiszerbiztonsági szabályok betartásával – három óra alatt, egy átlagosan felszerelt fõzõkonyhán, hétköznapi körülmények között is elkészíthetõek legyenek, ugyanakkor számít az újszerûség és a kreativitás is.

A verseny további részleteirõl itt olvashatnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!