2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Tarr Béla kitagadta László Petrát a szakmábólForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-09-14 20:26:14

Tarr Béla, a Sátántangó, a Werckmeister harmóniák és A torinói lóKossuth-díjas rendezõje egyben a Magyar Filmmûvészek Szövetségének elnöke is. A hatvanéves mûvész ebbéli minõségében adott ki közleményt a Röszkénél több menekültet is megrúgó László Petrával kapcsolatban, amelyet most változtatás nélkül közlünk.

Tarr Béla

Fotó: Tuba Zoltán - Origo


„A Magyar Filmmûvészek Szövetségének Elnöksége mélyen elítéli László Petrát, tettére nincs magyarázat és bocsánat.

Mi mindannyian felesküdtünk arra, hogy kameránkat az emberek szolgálatába állítjuk, hogy az élet jobbá és emberségessé tételért használjuk és minden erõnkkel az emberi méltóság védelmét szolgáljuk.


Ez az eskü kötelez mindannyiunkat!

László Petra szégyent hozott szakmánkra, az egész magyar mozgóképes társadalomra és országunkra.

Nincs helye közöttünk.

A Magyar Filmmûvészek Szövetségének nevében,
Tarr Béla
elnök”

László Petra tettét a múlt héten egy másik filmes is élesen bírálta. A Trónok harca címû HBO-sorozatban Tengerjáró Davos szerepét játszó brit színész, Liam Cunningham a Twitteren írta, hogy az N1 tévécsatorna egykori operatõrének "nincs szíve, nincs lelke", és sajnálja õt.

Mikor az eset után pár nappal egy közleményben László azzal magyarázta tettét, hogy arra gondolt, hogy megtámadták és pánikba esett, Cunningham azt üzente neki, hogy akkor átérezheti, milyen lehet szíriai menekültnek lenni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!