2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Bíróság elé állhatnak a trükkös faárusokForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2015-11-12 19:08:10
Címkék: Bihari hírek
A berettyóújfalui rendõrök bíróság elé állítással fejezték be a nyomozást az ellen a három férfi ellen, akik a megalapozott gyanú szerint tûzifával házaltak és egy derecskei idõs hölggyel több fát fizetettek ki, mint amennyit ott hagytak.

Mint, ahogy arról korábban hírt adtunk a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya csalás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 24 éves kazincbarcikai P. Gábor, a 30 éves kazincbarcikai Sz. István és a 37 éves dövényi B. Ferenc ellen.

A nyomozás adatai szerint 2015. november 3-án délután ismeretlen faárusok megjelentek Furtán egy családi ház elõtt, ahol az ott lakó idõs nõnek akác tûzifát kínáltak eladásra. A három férfi a sértettel megállapodott abban, hogy eladnak neki 40 mázsa tûzifát. Az ismeretlenek azt állították, hogy a teherautójukban van egy hordó, amibe körülbelül 40 kilogramm fát lehet egyszerre belerakni, így azzal pontosan kilehet mérni az eladott fa mennyiségét. A három faárus több hordó fát pakolt le a sértett udvarára, majd azt állították, hogy a tûzifa mennyisége elérte a 40 mázsát. A sértett kifizette a tûzifát, majd az árusok sietõen távoztak a helyszínrõl.

A szomszéd vette észre, hogy az ismeretlenek megkárosították a nõt, mivel 40 mázsa helyett csak körülbelül 4,4 mázsa fát pakoltak le, ezért bejelentést tettek a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.

A sértett fia eközben gépkocsijával a faárusok után hajtott, akiket Derecskén utolért és megállított, valamint számon kérte õket, hogy a kifizetett 40 mázsa helyett miért pakoltak le kevesebb tûzifát az édesanyja udvarára. A három férfi ennek hatására a vételár különbözetét átadták a fiúnak, majd tovább hajtottak Debrecen irányába.

A rendõrök a 47-es számú fõúton megállították a kisteherautót és igazoltatták a két kazincbarcikai és a dövényi férfit, akiket bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elõállítottak a Berettyóújfalui Rendõrkapitányságra. A nyomozók a 24 éves P. Gábort, a 30 éves Sz. István és a 37 éves B. Ferencet gyanúsítottként kihallgatták és bûnügyi õrizetbe vették.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság a terheltek ellen a nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!