2024. április 27. Szombat, Zita.
 
A kisboltokat is beáldozták, fizethetnekForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-11-17 22:19:19
Címkék: Bihari hírek
Megszûnik az élelmiszer-biztonsági felügyeleti díj 0 százalékos sávja, így a jövõben - uniós panaszok miatt - azt a kereskedelemben mindenkinek fizetnie kell.

Az Országgyûlés 152 igen szavazattal, 28 nem ellenében, 6 tartózkodás mellett fogadta el az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletérõl szóló törvény módosítását, amelynek értelmében megszûnik a díjfizetés sávos rendszere, vagyis a jövõben az árbevétel 0,1 százalékának megfelelõ összeget kell fizetni a nettó 500 millió forintos árbevételt el nem érõ, a törvény hatálya alá tartozó üzleteknek is.

A felügyeleti díj számításánál a megelõzõ év árbevételét kell alapul venni.Ugyanakkor a kiskereskedelmi mikro- és kisvállalkozásokra is vonatkozik a húszezer, illetve hétszázezer forint átalányválasztás lehetõsége.

Brüsszelnek úgy kedveztek, hogy a kisboltokat is beáldozták

Fotó: Marton Szilvia - Origo


A változtatásra azért van szükség, mert az Európai Bizottság Versenypolitikai, valamint az Egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Fõigazgatósága egyaránt vizsgálni kezdte a törvény idén január 1-jén életbe lépett változtatását, amely a kereskedelmi szektorban a napi fogyasztási cikkek értékesítése érdekében sávos felügyeleti díjat vezetett be.

A módosítás a kihirdetés után egy hónappal lép hatályba, és az idei évre átmeneti rendelkezésekkel biztosítja az idei bevallások módosítását.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!