2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Mézeskalácsból építettek fel egy várost a cukrászok DebrecenbenForrás: dehir.hu
Utolsó módosítás: 2015-12-02 21:06:45
Debrecen – A hatalmas tájképen hárman dolgoztak és három hét alatt elkészültek vele. Az építésnél a legrégebbi technika volt a leghatékonyabb.

Huszonkilenc liter méz, 120 kiló liszt, 900 darab tojás – ilyen mennyiségû alapanyagból készült az a mézeskalács város, amelyet szerdától lehet látni az Aquaticum hotel második emeletén. A hatalmas tájképhez 300 kilónyi tésztát használtak fel. A cukrászok minden részletre ügyeltek, aprólékos gonddal készítették el a kisvárost ábrázoló alkotást.


Egy egész várost építettek fel mézeskalácsból

Egy egész várost építettek fel mézeskalácsból

 

A hatalmas város két pingpong asztalnyi helyet foglal el. Hárman három hét alatt készítették el. A tájkép fõ eleme a templom, de megformáztak malmot, várat, szarvasokat és fenyõket,  sõt még egy ünnepi ebédet fogyasztó társaság is van a mintegy háromszáz kilogramm tésztából megépített maketten. A készítõk több technikát is kipróbáltak, hogy egyben maradjon, végül a legrégebbi bizonyult a legmegbízhatóbbnak.

- A hagyományos, régi tojásos technika beválik. Nem mondom, hogy nem használtunk mást is, de a fõ motívumokat ez tartja meg. Nincs benne hungarocel, ez úgy van elkészítve, hogy  az alaplapok vastagabbak, nyilvánvalóan a tetõk vékonyabbak, hogy a súlyarány kiegyenlítse egymást – hallhattuk Mile József mesterszakácsot.


mezeskalacsbelso
A mézeskalácsvároshoz 120 kiló lisztet, 29 liter mézet, 160 kiló porcukrot, 900 darab tojást és mintegy 2 kilónyi fahéjat is használtak fel. A hotel egyébként a vállalkozó kedvû háziasszonyoknak, családoknak, társaságoknak mézeskalács házikó készítõ versenyt hirdet. A beérkezett alkotásokat is kiállítják a szállodában.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!