2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Öt jelentkezõ a villamospálya építéséreForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-09 11:47:24
Öt konzorcium pályázik a leendõ debreceni 2-es villamos pályájának és a hozzá kapcsolódó infrastruktúrának a megépítésére...

Debrecen közgyûlésének tulajdonosi bizottsága 2009. szeptember 24-i ülésén döntött arról, hogy az önkormányzat – mint konzorciumvezetõ – a Debrecen városi villamoshálózat fejlesztése (2-es vonal) tárgyú nagyprojekt – Debrecen városi villamosvasút új 2-es vonalának kiépítése címû, az Európai Unió által támogatott projekt kapcsán nyílt közbeszerzési eljárást indít.

A közbeszerzés célja generálkivitelezõ kiválasztása az új debreceni 2-es villamosvonal és a kapcsolódó teljes infrastruktúra megépítésére, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. Salétrom utcai telephelyének átépítésére, két áramátalakító épület kivitelezési munkálataira, valamint a kivitelezéshez szükséges kiegészítõ tervezési munkálatokra.

A 2-es villamos nyomvonala a tervek szerint a Hunyadi utcáig a jelenlegi pályán halad, majd balra fordulva a Mester utca - Dózsa György út - Thomas Mann utca - Békessy Béla útvonalon jut el a Doberdó utcáig. Összességében – elõre láthatólag 2011 közepére – mintegy 7 és fél kilométernyi új villamospálya épül, a szükséges 18 új jármû pedig – mivel a jármûbeszerzési tender már két ízben is eredménytelennek bizonyult és harmadik fordulót kell kiírni – csak 2012-ben érkezhet Debrecenbe.

A villamospálya generál-kivitelezésére szóló nyílt közbeszerzési eljárás keretében 5 pályázat érkezett – mindegyik konzorciumok nevében. 2010 tavaszán kezdõdhetnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!