2024. május 27. Hétfő, Hella.
 
Rajz, tánc, elismerések – Így emlékezett Hajdú-Bihar a Himnusz szülinapjáraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2016-02-16 08:04:06
Címkék: Bihari hírek
Szerte a megyében változatos programokkal emlékeztek meg nemzeti imádságunk születésnapjáról.

Tégláson a magyar kultúra napi eseményekkel kezdõdött a település várossá válásának 25. évfordulójának rendezvénysorozata. A városi könyvtárban megtartott eseményen Téglás önkormányzata Kulturális és Mûvészeti díjat adományozott a könyvtár és közmûvelõdési intézmény munkatársainak. Az est további részében az érdeklõdõk Mi marad meg? címmel Gyuris Tibor színmûvész és Olajos Gábor gitármûvész zenés irodalmi mûsorát tekinthették meg.

Megjelent a falukönyv

Konyáron Himnusz- és Örömóda éneklõ versenyt hirdettet a mûvelõdési intézmény az általános iskola tanulóinak. Ugyanakkor Himnusz címû rajzversenyre beérkezett pályamunkákból szervezett kiállítást is megnyitották. Vig Szilárd polgármester ünnepi beszédében kiemelte: ne csak a Himnusz születésnapján, hanem a hétköznapokban is igyekezzünk sok féle módon átadni kulturális és mûvészeti értékeinket az utókornak. Az ünnepi eseményen nyújtották át a Konyárért kitüntetõ címet Csádi Sándornak, a Konyári Pávakör alapító tagjának.

Esztárban a 29 év után ismét megjelent falukönyv könyvbemutatójával kötötték egybe a kultúra napi megemlékezést. Szécsi Tamás polgármester ünnepi beszéde után a mûvészeti iskola tanárai, valamint helyi tehetségek léptek fel komolyzenei, vers- valamint tánc produkciókkal. Ebben az évben Czár Lajos és Szécsi Attila vehette át a közösségi munkáért járó díjat.

A zene nyelvén

Nyíracsádon, a sokéves hagyományt megtartva, a magyar kultúra napján rendezett ünnepségnek idén is a nyírségi település könyvtára adott otthont. A Szigeti Anikó, Lakatos Sándor és Kedves György alkotta trió a zene és az ember kapcsolatáról mesélt a dallam, a billentyû és a gitár hangján.


Virágok az Alföldön címmel nyílt meg a Hajdú-Bihari Népmûvészeti Egyesület vándorkiállítása Hajdúsámsonban a magyar kultúra napja alkalmából. Dandé Lászlóné alpolgármester köszöntõje után az egyesület elnöke, Hubert Erzsébet mutatta be a kiállításra beválogatott, igényes kivitelezésû tárgyakat: textileket, kerámiákat, ékszereket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek