2024. május 19. Vasárnap, Ivó, Milán.
 
Február 29-ére szervezik a szülõk sztrájkjátForrás: origo
Utolsó módosítás: 2016-02-22 08:16:12
Címkék: Bihari hírek
A tanárok tüntetése után a szülõk is sztrájkot szerveznek, hogy így hívják fel a figyelmet arra: változásokra van szükség az oktatásban. Már több ezer szülõ jelezte a Facebookon: február 29-én nem engedi iskolába a gyerekét - így tiltakoznak. Eközben a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ levélben szólította fel a Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját, hogy számoljon be: milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárai.

Már több ezer szülõ jelezte, hogy csatlakozik a Facebookon szervezõdõ szülõi "sztrájkhoz", hogy így tiltakozzanak az oktatás jelenlegi helyzete ellen, és így hívják fel a kormány figyelmét arra: lépni kell. Felhívásukban a szervezõ szülõk azt írták: "Mi lenne, ha mi, szülõk is segítenénk a tanárokat, és egyértelmûen jeleznénk a Tisztelt Kormányzat felé, hogy valódi és eredményes változást szeretnénk az oktatásban, nem csak a szokásos látszatintézkedéseket és uszító propagandát.

Sztrájkoljunk mi is! Ne engedd a gyerekedet 2016. FEBRUÁR 29-ÉN iskolába! Három nap hiányzást igazolhat a szülõ, legyen ez az elsõ figyelmeztetés! Fogjunk össze, így a gyerekek felügyelete is megoldható aznapra, és láthatóvá válik az is, hogy MI, szülõk szeretnénk-e a változást!"
A Teleki és a Herman Ottó kezdte

A fõvárosi Teleki Blanka Gimnázium tanárai a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanáraival és diákjaival, valamint pedagógus-szakszervezetekkel és civil szervezetekkel tüntettek február 3-án Miskolcon
az oktatási rendszer átalakítását sürgetõ demonstráción.
A Teleki amúgy egyike annak a közel kétszáz iskolának, amely nyílt levélben is támogatta a Herman Ottó Gimnázium követeléseit. A Telekiben minderrõl tájékoztatták a szülõket is, és megígérték, hogy a tüntetés miatt elmaradt 7. és 8. órákat pótolni fogják.

 

Közérdekû bejelentésre hivatkoznak

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) kedden (a Kossuth téren megtartott országos demonstráció után három nappal) levélben szólította fel a Teleki igazgatóját, hogy számoljon be: milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárai, és hogyan tájékoztatták a szülõket a lázadó miskolci gimnáziumot támogató nyílt levelükrõl – írja a Vs.hu. A Klik közérdekû bejelentésre hivatkozva vizsgálatot indított, és vezetõje levélben, amit kedden
délelõtt 11-kor vett kézhez a Teleki igazgatója, keddi határidõvel kért be egy csomó dokumentumot.

 

Egy nem létezõ jegyzõkönyv

Pukli István, a Teleki igazgatója szerint ilyen határidõvel nem lehet ennyi dokumentumot összeszedni, ráadásul
a szülõi értekezletekrõl készült jegyzõkönyvet is számon kérnek rajta,
pedig ilyen sosem létezett. Pukli válaszolt a Klik levelére, és fel is olvasta azt, amit írt a Civil Közoktatási Platform alakuló ülésén. A levelében kérte a Kliket, hogy tisztázzák, pedagógiai, szakmai, törvényességi vagy hatósági ellenõrzést folytatnak-e az ügyében.
Az igazgató szerint gyülekezési és véleménynyilvánítási jogával élt,
amikor Miskolcra ment tüntetni. Ha emiatt joghátrány éri, megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek