2024. május 28. Kedd, Emil, Csanád.
 
Ötszáz migránst fogtak el a hétvégénForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-02-22 09:01:28
Címkék: Bihari hírek
Tavaly õsz óta a legtöbb, 501 határsértõt fogtak el péntektõl vasárnapig az ország területén, írja az MTI a rendõrség tájékoztatása alapján. A rendõrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 113, szombaton 151, vasárnap pedig 237 határsértõt fogtak el.

Az év elsõ heteiben országosan naponta tíz körül alakult az elfogott határsértõk száma, január végén és február elsõ napjaiban azonban elõfordult, hogy csaknem hetvenet tartóztattak föl. Az ügyészség és a bíróság migrációval kapcsolatos bûncselekményekrõl megjelent tájékoztatói szerint az érkezõ határsértõk állampolgárság szerinti összetétele nagyon sokszínû, jelentõs számban vannak magukat koszovóinak vagy töröknek, valamely észak-afrikai országból származónak valók, de jönnek olyan távoli helyekrõl is, mint Haiti vagy Srí Lanka.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a migrációs válsághelyzet tavaly szeptemberi kihirdetése óta péntekig 1325 elkövetõvel szemben határzár tiltott átlépésének bûntette, három esetében határzár megrongálásának bûntette miatt kezdeményezett gyorsított bírósági eljárást.

A hónap elején írtunk részletes cikket a kerítésmászásért elítélt migránsok számának alakulásáról. Legutóbb pedig egy hete számoltunk be a legfrissebb adatokról.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek