2024. május 28. Kedd, Emil, Csanád.
 
Az Uber vezetésre buzdítja a sofõrjeitForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-02-23 08:58:01
Címkék: Bihari hírek
Az Uber annak ellenére arra biztatja a sofõrjeit, hogy menjenek ki dolgozni, hogy péntek délután a rendõrség leszedte a rendszámot egy uberes sofõr autójáról. Az sms-ben azt írják, a partnereik "mindenben számíthatnak a támogatásukra".

A csütörtöki sajtótájékoztatón is ugyanez hangzott el, pénteken megkérdeztük a céget, hogy pontosan mit értenek az alatt, de a kérdésre nem válaszoltak. Megkérdeztük az Ubert, hogy valóban küldtek-e ilyen sms-t a sofõröknek. 

"Az Uber már csütörtökön világossá tette, hogy folytatja a mûködést Budapesten. Ez az üzenet mind az utasoknak, mind az autóspartnereknek szólt. Az autóspartnereknek azt is jeleztük, hogy mindenben számíthatnak a támogatásunkra, illetve, hogy gõzerõvel dolgoznunk kell azon, hogy minél hamarabb megszerezhessék a szükséges engedélyeket. Mi azt látjuk, hogy az autóspartnerek részérõl is nagy a megfelelési vágy, elvégre most már 1200 magyar család megélhetése függ az Ubertõl Budapesten" - írták a kérdésünkre válaszolva.

 

Fónagy János korábban azt mondta, hogy a kormányrendelet szerint a személyi és tárgyi feltételek hiányakor maximum 800 ezer forintos bírságot szabnak ki a hatóságok, ha valaki engedély nélkül, a szabályokat be nem tartva szállít utast Uberrel. Ebbõl 600 ezer lehet az engedély nélküli személyszállítás, és további 200 ezer, ha a sofõrnek nem volt adószáma sem. Pénteken és szombaton is dolgoztak uberes sofõrök Budapesten, ugyanakkor több olvasónk is azt írta, hogy néhány kerület a szokásosnál sokkal tovább tartott autót találni, vagy egyáltalán nem is lehetett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!