2024. május 28. Kedd, Emil, Csanád.
 
Csak a rendszámaikat veszíthetikForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-02-25 08:43:34
Címkék: Bihari hírek
Péntektõl élesedett az uberesek elleni szigor. A kormány nullár akarja kihozni a költségvetést, az oktatásra évek óta egyre kevesebbet költ. Heti gazdasági összefoglalónk következik.

Lecsaptak az Uberre

Bekeményített a kormány Uber-témában, pénteken már le is vették az elsõ Uber sofõr kocsijáról a rendszámot. A BKK Taxiszolgáltatás Ellenõrzési Csoportjának elsõ áldozatát a Mester utcába hívták az ellenõrök, a célként megadott reptéren pedig már várták az autót a rendõrök, hogy amikor az utazás végén az Uber levonja a viteldíjat az utasok bankszámlájáról, azonnal bevonhassák az autó forgalmi engedélyét és levehessék a rendszámát.

 

Persze továbbra is lehet Uberezni legálisan is, mert a kormány nem magát az Ubert tiltotta be, hanem azt, hogy “csak” azt tette kötelezõvé, hogy az Ubert és minden hasonló alkalmazást használó sofõrnek, aki díj ellenében akar embereket szállítani az autójában, ugyanolyan vizsgái és papírjai legyenek, mint egy taxisnak. Aki mostantól Uberezni akar és nem akarja megkockáztatni, hogy elveszik a forgalmiját, annak
el kell végeznie egy Személygépkocsis személyszállító vállalkozó tanfolyamot,
és egy Személygépkocsis személyszállító gépkocsivezetõ tanfolyamot is,
de hogy ezeket elkezdhesse, le kell tennie a PÁV II. pályaalkalmassági vizsgát,
vállalkozóként adószámot kell kiváltania
és be kell szereznie egy számlatömböt, hogy minden fuvar után adhasson nyugtát.

Az Uber a szigor ellenére azt mondja, hogy marad Budapesten, "nem hagyja cserben" a 17 ezer embert, aki aláírta a cég szimpátia-petícióját és az 1200 Uber sofõrt. Fekete Zoltán, a cég magyarországi ügyvezetõje csütörtökön azt nyilatkozta, hogy az Uber autósai sorra váltják ki az engedélyeiket és már nincs olyan sofõrjük, aki legalább a bürokratikus procedúrát ne kezdte volna már el, bár hogy pontosan milyen engedélyekért folyamodtak az Uberesek, azt a cég nem írta meg nekünk.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!