2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Ennyire hatékony a kerítésForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-07 09:09:28
Címkék: Bihari hírek
Összesen 409 határsértõt fogtak el péntektõl vasárnapig az ország területén, két gyanúsított ellen pedig embercsempészet miatt indult eljárás - közölte a rendõrség.

A statisztika szerint pénteken 248, szombaton 89, vasárnap 72 migránst fogtak el. Az év elsõ heteiben országosan naponta tíz körül alakult az elfogott határsértõk száma,    Az eddiginél is durvább áradatra kell készülni
Ijesztõ adatok vetítik elõre, mi lesz itt, ha beköszönt a jó idõ. Míg tavaly februárban 2800-an, idén 53 ezren jöttek a görög-török tengeri határon. A menekültekbõl senki nem kér, a görögökre szakadt minden.
Tovább

februárban azonban elõfordult olyan nap, hogy kétszáznál is több migránst tartóztattak fel.

Hétfõtõl vasárnapig 831 határsértõvel szemben intézkedtek a rendõrök, az azt megelõzõ héten - február 22-tõl 28-ig - ez a szám 768 volt.

A határsértõk állampolgárság szerinti összetétele nagyon sokszínû, jelentõs számban vannak a magukat afgánnak, iráninak, pakisztáninak vagy valamely észak-afrikai országból származónak valók, de jönnek olyan távoli helyekrõl is mint Haiti vagy Srí Lanka.

A tavaly szeptemberi határzár kihirdetése óta szombatig 1964 elkövetõvel szemben határzár tiltott átlépésének bûntette miatt, míg öt terhelt esetében határzár megrongálásának bûntette miatt kezdeményezett gyorsított eljárást a Szegedi Járásbíróság elõtt.

Arról, hogy mi várható menekültügyben, itt írtunk bõvebben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!