2024. május 15. Szerda, Zsófia, Szonja.
 
Megölhették az Iszlám Állam egyik csúcsvezetõjétForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-09 10:38:44
Címkék: Bihari hírek
Amerikai katonai és hírszerzési források szerint az Iszlám Állam (IÁ) nevû terrorszervezet "Omár, a csecsen" néven elhíresült egyik csúcsvezetõje, egyfajta "hadügyminisztere" valószínûleg amerikai légicsapás áldozata lett Szíriában, írta az MTI.

A légicsapást még pénteken hajtotta végre az amerikai légierõ, az északkelet-szíriai Saddádi városban, de az információt csak kedden, washingtoni idõ szerint a kora délutáni órákban szivárogtatták ki több amerikai tévéállomásnak.

Abu Omár al-Sisáni, "a csecsen" a valóságban grúziai származású terrorista, akit hírszerzési források az IÁ egyik legjobb képességû parancsnokaként tartottak számon, és az amerikai külügyminisztérium ötmillió dolláros vérdíjat is kitûzött a fejére.

Sisáni korábban egy grúz katonai elitalakulat tagja volt. A likvidálásáról szóló információkat egyelõre sem a külügyminisztérium, sem a védelmi minisztérium (Pentagon) nem erõsítette meg. Saddádi városa az északkelet-szíriai el-Haszake tartományban fekszik, és az IÁ egyik logisztikai központjaként tartják számon. Az Egyesült Államok vezette koalíciós erõk február végén indítottak új offenzívát a város és a terrorszervezet ellen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!