2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
5 milliárdot kapott a Richter a kormánytólForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-12 10:53:08
Címkék: Bihari hírek
A magyar kormány 5 milliárd forinttal támogatja a Richter gyógyszergyár 15 milliárd forintos biotechnológiai kapacitásbõvítõ beruházását - írja az MTI Szijjártó Péter sajtótájékoztatója alapján.

A miniszter elmondta, a debreceni kapacitásbõvítéssel 125 új munkahely jön létre magasan kvalifikált speciális munkakörben. A debreceni üzem fejlesztése az idén kezdõdik, és 2018-ban fejezõdik be. Szijjártó szerint a Richter bizonyítja, hogy Magyarországon világszínvonalú, nagy hozzáadott értékkel rendelkezõ termékeket lehet gyártani, és a termékek jelentõs hányadát exportpiacon lehet értékesíteni.

A magyar export rekordot döntött tavaly, mondta a miniszter, aki szerint ez nem lett volna lehetséges, ha a gyógyszerexport nem ér el ugyancsak rekordot. Tavaly volt minden idõk legmagasabb magyar gyógyszerkivitele, 4,5 milliárd euró értékben, ebbõl 1,2 milliárd a Richter kiviteléhez kötõdik, a cég elsõszámú exportpiaca Oroszország. A Richter beszállítóinak 75 százaléka magyar cég, amelyek tavaly így 75 milliárd forint bevételre tettek szert a miniszter elmondása alapján. A magyar gyógyszergyártás 2015-ben jó évet zárt, teljes termelési értéke 8,5 százalékkal növekedett 822 milliárd forintot tett ki, a magyar gyógyszergyártásban dolgozók száma 25 százalékkal bõvült és elérte a 25 ezret.

Papp László, Debrecen polgármestere azt mondta, gazdaságfejlesztésében a technológiai iparágak, a magas hozzáadott értéket jelentõ termelést preferálja, és a város innovációs programja sikeres: 2010 és 2015 között 50 százalékkal nõtt a város iparûzési adóbevétele.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!