2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Sok a bedõlt hitel, kifogyhat az eszközkezelõForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-15 10:08:21
Címkék: Bihari hírek
Február végéig 32 ezer ingatlant fogadott be a Nemzeti Eszközkezelõ, írja a Világgazdaság. Ez ahhoz képest erõs, hogy összesen 35 ezer ingatlanra van keretük. Mellé még  márciusra lejárt a kilakoltatási moratórium is, tehát a késõbbre tolt probléma újra a jelenbe került.

Százezernyi érintett is lehet még kilakoltatásoknál, bár a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK)  pontosan nem tudta megmondani a számukat. Annyit mindenesetre elárultak, hogy 210 ezer devizahiteles végrehajtási ügyet függesztettek fel. Az MNB viszont csak 144 ezer felmondott vagy súlyosan késedelmes jelzáloghitelrõl tud.

Az eszközkezelõ leginkább az elmaradottabb térségekben lévõkön segít, a befogadott ingatlanjaik többsége a keleti országrészben van, sok borsodi és szabolcsi házzal. De voltak Pest megyei és budapesti lakások is bõven.

Átlagosan 8,35 millió forint volt egy befogadott lakás forgalmi értéke, és a NET átlagosan 3,77 milliót fizetett egy-egyért. Az adósságaikat nem visszafizetõ lakók pedig átlagosan nagyjából havi 11 ezer forintért bérlik vissza az eszközkezelõtõl a lakásukat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!