2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Már készítik a rácsokat az osztrák határonForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-16 08:43:28
Címkék: Bihari hírek
A menekültválság vasárnap sem áll csitul, itt vannak a nap történései.

Bekészítik a rácsokat az osztrák átkelõknél

Ausztria további 12 ponton vezethet be olyan határellenõrzõ rendszert, mint a Szlovéniával közös határszakaszon fekvõ Spielfeldnél - mondta az osztrák belügyminiszter a Welt am Sonntag címû német vasárnapi újságnak. Johanna Mikl-Leitner arra figyelmeztetett, hogy

tévedés lenne azt gondolni, hogy tartósan véget ért a tömeges migráció keresztül-kasul Európán (...) A menekültek a balkáni útvonal lezárása után megpróbálnak áttérni más útvonalakra.

Ezért a 12 határátkelõnél - mely közül a Brenner-hágónál és Karavankák-alagútnál (Karawankentunnel) fekvõ átkelõt - nevezte meg -  a készenlétbe helyezik a rácsokat, konténereket, kerítéseket, hogy a zárat a helyzet alakulásától függõen gyorsan életbe léptethessék.
Görögországban 44 ezer ember jut 31 ezer helyre

A  görög kormány vasárnap sokadjára fújta meg a vészkürtöt, amikor bejelentette, folyamatosan nõ a Görögországban tartózkodó migránsok száma, jelenleg 44 ezren vannak, miközben csak 31 ezer férõhely van a görögországi menekültszállásokon. Csak a görög szigeteken 9 ezren várják, hogy továbbutazhassanak, Athén környékén 11 ezer menedékkérõ zsúfolódott össze, és a macedón határnál is 12 ezer ember várja, hátha mégis megnyílnak a határok.

A héten a nyugat-balkáni útvonalon található országok fokozatosan lezárták határaikat a migránsok elõtt, és Macedónia is csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelõen útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy ott akarnak menedéket kérni. Itt egyébként egyre durvább a helyzet; a görög járványügyi hivatal vezetõje, Thanaszisz Jannopulosz szerint

Idomeninél leírhatatlan körülmények uralkodnak. Az esõ miatt a környék gyakorlatilag mocsárrá változott.

Ezért a görög hatóságok a járvány megelõzése érdekében elkezdték oltani az embereket, és teherautókkal tiszta vizet szállítanak a határhoz.
11 menekültet fogtak el Mosonmagyaróváron

A rendõrségi honlap vasárnap arról tájékoztatott, hogy szombaton Hegyeshalomnál két gyorsvonatról is illegális határátlépõket szállítottak le. Reggel három etióp férfi, kora délután pedig öt iráni, két afgán és egy bangladesi állampolgár bukott le valamilyen bürokratikus hiányossággal. A rendõrök a 11 határsértõt tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Rendõr-fõkapitányság Határrendészeti Osztályára elõállították.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!