2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Az olajtermelés befagyasztásáról tárgyal Iránban az orosz miniszterForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-17 09:08:10
Címkék: Bihari hírek
Teheránba érkezett Alekszandr Novak orosz energetikai miniszter, hogy tárgyalásokat folytasson az olajkitermelés szintjének befagyasztásáról – írja az MTI az iráni Mehr hírügynökség alapján. Az orosz miniszter Hamid Csicsán iráni energiaügyi miniszterrel és Bijan Zanganeh olajipari miniszterrel folytat majd tárgyalásokat.

Oroszország, Szaúd-Arábia, Katar és Venezuela februárban kötött megállapodást az olajkitermelés befagyasztásáról a januári szinten az olajár csökkenésének megállítása érdekében. Irán mindeddig elzárkózott attól, hogy a termelése befagyasztása mellett kötelezze el magát.

"A termelésbefagyasztással kapcsolatos álláspontunk világos, és változatlan" - szögezte le Bijan Zanganeh a Mehr hírügynökségnek, hozzátéve, hogy ezt tudatni fogja az orosz miniszterrel is. Irán célja termelésének napi négymillió hordóra, a nemrégiben feloldott szankciók bevezetése elõtti szintre emelése.

Ezután lehet szó megállapodásról, addig azonban kéretik bennünket békén hagyni

– mondta Zanganeh. Hozzátette, hogy a termelés csökkentésének a témája egyébként sem az iráni olajipari vállalatokra tartozik, hanem azokra, akik termelésük növelésével az árcsökkenést elõidézték – ezzel kimondatlanul a térségi rivális Szaúd-Arábiának szúrt oda.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!