2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Megszünteti a menekülttáborokat a kormányForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-17 09:21:51
Címkék: Bihari hírek
A Körmendre és a Szentgotthárdra tervezett sátortáborok kivételével valamennyi nyitott és õrzött menekülttábort megszünteti a közeljövõben a kormány, írja a Magyar Nemzet.

A déli és a keleti határnál fekvõ migrációs központok − nagyfai, kiskunhalasi, békéscsabai, nyírbátori − mellett a Bécskén és Vámosszabadiban található befogadóállomásokat is bezárja, írja a lap.

két befogadóállomás marad, Körmend és Szentgotthárd, több nem kell

− nyilatkozta a Nemzetnek Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetõje, aki hozzátette, hogy a nagyfai állomást folyamatosan ürítik ki.

 

A lap hozzáteszi, hogy az nem látszik egyelõre, hogy mi lesz a menekültekkel: csak Vámosszabadiban, Bicskén és Nagyfán 1200-an voltak az elmúlt hetekben, ami eleve több, mint a hivatalos befogadóképesség. A lap információi szerint a büntetés-végrehajtási intézményekben sincs már túl sok hely, ahol menekülteket helyeztek el.

Körmenden és a Szentgotthárdon viszont 600-700 fõs sátortábort tervez nyitni a kormány, írja a lap, amely emlékeztet, hogy a parlament szerdai ülésén elnapolták a migrációval összefüggõ elõterjesztés általános vitáját. Kósa Lajos a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy azért, mert meg akarják várni a csütörtökön kezdõdõ uniós csúcsot, hogy ott sikerül-e bármilyen megállapodást összehozni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!