2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Unokázós csalókat fogott a rendõrségForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-17 09:37:08
Címkék: Bihari hírek
A Soproni Rendõrkapitányság és a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Rendõr-fõkapitányság nyomozói március 9-én reggel fogták el S. Tamás 45 éves és L. Brigitta 29 éves gyõri lakosokat. A gyanúsítottak 2015. szeptembere és 2016. februárja között 12 alkalommal csaltak ki idõs személyektõl több százezer forintos összegeket, összesen 2530000 forint értékben, számol be az esetrõl a police.hu.

A módszer a következõ volt: az idõskorú nõi sértetteket vonalas elõfizetõi telefonszámukon egy nõi hang hívta fel, aki hol unokájukként, hol pedig lánygyermekükként igazolta magát. Miután a szépkorúak elhitték, hogy a hívó fél a hozzátartozójuk belelegyeztek a kért gyors pénzügyi segély címén kialkudott pénzösszeg átadásába. Ekkor a 45 éves elkövetõ hívta egyik bûntársát, aki a sértett lakóhelyén megjelent és lezárt borítékban a kicsalt pénzösszeget átvette. A sértettek felhívásához és az egymás közötti kapcsolattartáshoz a bûnelkövetõk erre a célra vásárolt és használt mobiltelefonokat és SIM kártyákat használtak, melyeket egy-két nap után lecseréltek.

A soproni rendõrök a büntetõeljárás során szintén a fenti bûncselekmények miatt elfogták és kihallgatták R. Krisztián 31 éves gyõri lakost, aki S. Tamás egyik bûntársa volt. A két férfi kihallgatásán beismerte a bûncselekmények elkövetését.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!