2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Németországba törne be a FornettiForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-18 08:33:43
Címkék: Bihari hírek
Az elsõ Fornetti szállítmányt heteken belül elindítják Németországba, a vállalat külföldi és a hazai piacokon is erõsíti pozícióját, amelynek révén idén is 10 százalék körüli növekedéssel számol - közölte a fagyasztott pékipari termékeket gyártó cég az MTI-vel szerdán.

Sebastian Gooding, a Fornetti ügyvezetõ igazgatója a közleményben ismertette, három héten belül megérkeznek a Fornetti elsõ termékei a németországi boltok polcaira. A megrendelést egy vezetõ, független német élelmiszeripari auditor elõre be nem jelentett élelmiszerbiztonsági és minõségi ellenõrzése elõzte meg, amelyen a Fornetti Csoport 96 százalékos értékelést kapott, mondta.

A kecskeméti központú Fornetti Kft.-t tavaly vette meg a svájci Aryzta AG. A tranzakcióval az Európában piacvezetõ pékárugyártó svájci cég kelet-közép-európai jelenlétét kívánta erõsíteni. Az elõzetes adatok szerint a Fornetti csoport árbevétele 12 százalékos bõvüléssel 25 milliárd forint körülire nõtt 2015-ben, és idén is kétszámjegyû bõvüléssel számolnak.

Az elmúlt fél évben közel 200 új, többségükben Magyarországon foglalkoztatott munkatárssal bõvült a vállalat, a növekedés biztosítására pedig a következõ 12-18 hónapban további közel 1 milliárd forint értékû fejlesztési programot hajt végre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!