2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Egérinvázió miatt zártak be egy reformételeket gyártó üzemetForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-18 08:38:12
Címkék: Bihari hírek
Azonnali hatállyal bezárt egy magliszteket, tésztákat és olajokat elõállító üzemet Csongrád megyében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága, derül ki a Nébih közleményébõl. Az ellenõrzés során egereket találtak a szegedi székhelyû Fûszerház - Vitapharma Kft. alapanyagraktárában, emellett a nyomonkövethetõséggel és a dokumentációval is gondok voltak. Az eljárás során több mint 120 tételt, mintegy 10 tonna mennyiségben vontak ki a forgalomból. A KÜI kötelezte az vállalkozót a még forgalomban lévõ termékei visszahívására.

Az üzem alapanyagraktárában, egy raklap megbontása után, számos újszülött és pár napos egeret találtak a szakemberek. Több helyiségben egérürülék, az egyik zsákon pedig még elhullott egér is volt. A szakemberek azt tapasztalták, hogy alapanyagok egy része jelöletlen, nem nyomonkövethetõ, valamint a gyártásról sem vezettek megfelelõ dokumentációt. Az üzem egy rész koszos, takarítatlan volt, az épület néhol be is ázott. A körülményeket jól mutatja a szokásos gusztustalan nébihes videó, ezúttal bónusz rózsaszín bébiegerekkel:

 

A NÉBIH KÜI azonnali hatállyal megtiltotta az üzem mûködését. A helyszínen elrendelték több mint 120 tétel, mintegy 10 tonna termék forgalomból történõ kivonását és megsemmisítését. Emellett az élelmiszervállalkozót kötelezték a még forgalomban lévõ termékei visszahívására.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendû bírság várható. A gyártó tevékenységét kizárólag a hiányosságok megszüntetése, majd a megismételt helyszíni szemle után folytathatja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!