2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Közmunkásokkal védené a hazát a HonvédségForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-18 08:54:58
Címkék: Bihari hírek
A közmunkásoknak kínál álláslehetõséget a Magyar Honvédség. A szervezet közleményében azt írja, hogy "most a közfoglalkoztatottak részére kínál álláslehetõséget arra, hogy önkéntes alapon a szerzõdéses állomány tagjai legyenek és ezzel egy kiszámítható életpályára lépjenek."

Elképzelhetõ, hogy a déli határon vetnék be a közmunkásokat, merthogy a honvédségi közlemény kiemeli, hogy nyitnak "mindenki felé, aki elkötelezett a haza védelme iránt".

Az a közmunkás, aki vállalja az önkéntes szolgálatot és megfelel az általános szolgálati pszichikai és fizikai követelményeknek, az a Magyar Honvédség szerzõdéses állományú tagjává válhat határozott, 3 éves szerzõdés keretében, amely lejártakor meghosszabbítható.

A szolgálat a szokásos katonai eskütétellel és alapkiképzéssel kezdõdik, az elsõ évben közkatona rendfokozattal, a közfoglalkoztatotti bérnél jóval magasabb fizetésért történik. "Azokat a közfoglalkoztatottakat, akik nem élnek ezzel a lehetõséggel, természetesen nem éri semmilyen hátrány. A honvédelmi feladatokban csak az alapkiképzést sikeresen elvégzõ, kiképzett katona mûködhet közre" - közölte a honvédség.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!