2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
Jönnek turistáskodni a szomszédainkForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-21 12:48:28
Címkék: Bihari hírek
Januárban a külföldi és a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 5,8, illetve 6,1 százalékkal nõtt az egy évvel korábbi szinthez képest. A kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakákban mért vendégforgalma összességében 6 százalékkal bõvült. A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 3,8 százalékkal emelkedett, derül ki a KSH friss adataiból.

A januári vendégforgalom nagysága alapján a legjelentõsebb küldõ országok közül legnagyobb mértékben (egyaránt 16 százalékkal) az Ausztriából és a Romániából érkezõk által eltöltött vendégéjszakák száma emelkedett, Olaszország és az Egyesült Királyság esetében 5 és 4,7 százalék volt a növekedés. A Németországból és az Oroszországból érkezõ vendégek 6,3, illetve 15 százalékkal kevesebb vendégéjszakát vettek igénybe.

A belföldi vendégek száma 7,8, az általuk eltöltött éjszakáké 6,1 százalékkal (621 ezerre) bõvült. A belföldivendég-éjszakák alapján mért vendégforgalom hat turisztikai régióban nõtt, háromban (a Tisza-tónál, Nyugat- és Közép-Dunántúlon) csökkent. A szállodák szobakihasználtsága 0,9 százalékponttal, 39,1 százalékra emelkedett. További részletek a KSH oldalán.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!