2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
Húsvétra 20 fok is lehetForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-21 14:21:39
Címkék: Bihari hírek
Hét közben még hûvösebb és változó idõ lesz, de hétvégére minden csodálatos lesz és tényleg tavaszi - mondjuk a meteorológusok.

Napsütéses és borúsabb napokra is készülni kell, kisebb esõk is lehetnek, de fokozatosan melegszik a levegõ, a hétvégén akár 20 Celsius-fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elõrejelzésébõl.

Hétfõn hajnalban az ország nagyobb részén gyengén felhõs idõre lehet számítani, de elsõsorban a Zempléni-hegység környékén, a Tiszántúlon és az Õrség tágabb környezetében megnövekszik a felhõzet, és errefelé egy-egy zápor is kialakulhat. Napközben a fõváros környékén és az Alföld középsõ részén valószínû a legtöbb napsütés. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 3 és plusz 5, a legmagasabb hõmérséklet 11-16 fok között alakul.

Kedden északon változóan felhõs idõ várható többórás napsütéssel, délen a nap elsõ felében ugyanakkor még erõsen felhõs lesz az ég, majd ott is szakadozik a felhõzet. Fõként délnyugaton, délen valószínû több helyen esõ. A minimumhõmérséklet 0 és plusz 6 fok között valószínû, de északkeleten hûvösebb is lehet. Nappal 8-13 fokig melegszik a levegõ.

Szerdán többnyire erõsen felhõs vagy borult lesz az ég, helyenként kisebb esõ, zápor is elõfordulhat, jellemzõen a déli határ mentén. A leghidegebb órákban 0, napközben 10 fok körül alakul a hõmérséklet. Csütörtökön már több órára kisüt a nap, de néhol kisebb zápor még elõfordulhat és nagy területen megerõsödik, helyenként viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb hõmérséklet 9-13 fok között valószínû. Pénteken eleinte napos idõ várható, majd délutántól északnyugat felõl megnövekszik a felhõzet, napközben 10-14 fok között alakul a hõmérséklet.

Hétvégére már jobban alakulnak majd a dolgok az OMSZ elõrejelzése szerint. Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett csak elvétve fordulhat elõ jelentéktelen zápor. A max. hõmérséklet 14-17 fok között valószínû. Vasárnap aztán túlnyomóan napos idõ várható, csapadék nem lesz, a maximum hõmérséklet 16-20 fok között valószínû. (MTI)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!