2024. május 7. Kedd, Gizella.
 
Bûnbandára csaptak le Szegeden a rendõrökForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-23 11:57:23
Címkék: Bihari hírek
A nyomozók 12 férfit vettek õrizetbe a hétfõ délelõtti Csongrád megyei razziasorozatban. Az akció 20 helyszínt érintett és több mint kétszázan vettek részt benne. Egy Csongrád megyei családhoz köthetõ bûnszervezet szálait derítették fel, francia társhatóságok segítségével – írja a delmagyar.hu Szanka Ferenc ügyész sajtótájékoztatója alapján.

A közös magyar–francia  nyomozócsoport 2015 áprilisában alakult, vagyis már egy éve nyomoztak a banda után, amely prostitúcióval és pénzmosással foglalkozott: 2014 óta futtattak lányokat franciaországi nagyvárosokban – Strasbourgban, Nizzában, Bordeaux-ban – és a pénzüket is elvették tõlük. A prostitúcióban legalább 40 fiatal nõ érintett – írja a police.hu. A csoport tagjai felügyelték a lányok napi munkáját, rendszeresen ellenõrizték õket, meghatározták a napi minimum bevételeiket és azt, hogy mikor, hol dolgozzanak.

 

A rajtaütés során több mint százmillió forintnyi készpénzt, vagyontárgyakat és nagy értékû gépkocsikat foglaltak le.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Több helyszínen szálltak meg épületeket a Nemzeti Nyomozó Iroda és a készenléti rendõrség munkatársai hétfõ hajnalban Szegeden – írja a delmagyar.hu.

Az állig felfegyverzett, kommandósnak kinézõ rendõrök egy alsóvárosi, Remény utcai és egy felsõvárosi, Õsz utcai ingatlant szálltak meg. Az Õsz utcából a rendõrök egy nagy értékû Porschét és két BMW coupét is elszállítottak. Mindkét helyszínen zajlik a házkutatás.

A lap szerint késõbb újabb helyszíneken voltak láthatók gépfegyveres rendõrök. Az egyik Gyöngytyúk utcai szálláshely elõtt is rendõrök álltak és egy Nádas utcai kávézó elé is kivonultak. Ez utóbbi udvarán egy szlovák rendszámú Mustang Gp parkolt.

 

A szegedma.hu úgy tudja, az Õsz utca egyik panziójából bilincsben vittek el egy embert a rendõrök. A lap információja szerint ezzel párhuzamosan a szintén Csongrád megyei Csanyteleken is nagy erõkkel jelentek meg a rendõrök.

Az Országos Rendõr-fõkapitányság kora délutánra ígért sajtótájékoztatót az ügyrõl. Idõközben az ORFK egy sajtómeghívót is kiadott egy szintén szegedi, kora délutáni tájékoztatóra, amelyet "egy Franciaországban tevékenykedõ bûnszervezet felszámolásával kapcsolatban" fognak tartani, feltehetõen ezzel áll kapcsolatban a délelõtti akció is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!