2024. május 7. Kedd, Gizella.
 
Lakáshitelt vesz fel? Erre figyeljen!Forrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-23 12:21:24
Címkék: Bihari hírek
Egyre többen vesznek fel lakáshitelt, 42 százalékkal nõtt az új lakáshitelek száma az elõzõ évhez képest - mondta Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivõje az M1 aktuális csatornán kedden.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a hitelfelvétel elõtt érdemes több hitelintézet ajánlatát összehasonlítani. Ebben segítséget nyújt a jegybank több mint 600 jelzáloghitel feltételeit bemutató hitel- és lízingválasztó programja.

Érdemes rákérdezni még a hitel induló és egyéb költségeire (például az értékbecslés, a közjegyzõ díjára) a kamat mértékére, a kamatozás jellegére (fix vagy változó), a törlesztõrészletek nagyságára, a futamidõ hosszára, illetve a kamat- és díjfeltételek lehetséges változásaira - mondta. Arról is beszélt, hogy nagy segítség a hitelajánlatok összehasonlításához a hitel számos költségét összefoglaló teljes hiteldíj mutató is (thm).

Kitért arra is, hogy a bankok felkészültek a hitelezés várható felfutására. Az ügyfeleknek a hétfõn hatályba lépett szabályozás értelmében legalább három nappal a szerzõdéskötés idõpontja elõtt meg kell kapniuk a szerzõdéstervezetet, a kézhezvételtõl számított 15 nap gondolkodási idõ áll rendelkezésre az ügyfélnek, hogy átgondolja, megfelelõ-e a hitel, írja az MTI.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!