2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
Önvezetõ autókra állna át az Uber?Forrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-25 06:38:10
Címkék: Bihari hírek
A német Manager Magazin értesülése szerint a Mercedes 100 ezer önvezetõ luxusautót szállíthat le az Ubernek 10 milliárd euró értékben - írja a Hvg.hu. A két cég vezérigazgatójának megegyezése alapján a Mercedes azt vállalta, hogy 2020 utánra tudják leszállítani a kocsikat. Azt nem lehet tudni, hogy jogi, vagy technikai akadályok miatt ilyen óvatos-e a Mercedes a határidõvel kapcsolatban.

Az üzlet két dolog miatt is érdekes lehet. Egyrészt nemrég derült ki, hogy a BMW saját bérautós vállalkozás beindításán dolgozik, amivel hosszabb távon akár az Uber versenytársa is lehet. Másrészt viszont az Uber dolgát eddig csak inkább megnehezítették a munkavállalói, és eddig is lehetett tudni a vállalatról, hogy hosszabb távon vezetõ nélküli autókat akarnak inkább üzemeltetni.

A Mashable szerzõje szerint viszont például kétséges, hogy a Manager Magazin értesülése ebben a formában igaz lenne. A cikk szerint az Ubernek egyrészt jelenleg nincs annyi pénze, hogy nyugodt szívvel be merjen vállalni egy ekkora bevásárlást, másrészt viszont a Mercedes valóban képes lehet éveken belül önvezetõ autókat gyártani, de ez még nem magyarázza meg, hogy az Uber miért rendelne olyan kocsikat, amikrõl még nem tud semmit. Ennek ellenére a cikk szerzõje szerint eléggé valószínû, hogy az Uber éveken belül tetõ alá hoz egy ilyesmi bevásárlást, inkább csak az valószínûtlen, hogy ezt már most megtegye.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!