2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Több milliárdnyi túlórapótlékot fizet ki a MÁVForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-27 09:18:20
Címkék: Bihari hírek
Több milliárd forint túlórapótlékot fizet ki három évre visszamenõlegesen a MÁV-csoport tízezer munkavállalójának.

A VDSzSz Szolidaritás közleménye szerint pénteken a munkáltatóval kötött egyezségük alapján a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója vállalta, hogy a készenléti jellegû munkakörben foglalkoztatott vasutasoknak a három éves elévülési határidõig visszamenõleg átutalják az eddig kifizetetlen, elmaradt munkabéreket.

Az MTI által idézett közleményben emlékeztetnek, hogy a VDSzSz Szolidaritás több mint két éve kezdeményezett tárgyalásokat a munkáltatóval, majd ezt követõen az általa indított bírósági eljárásban jogerõsen pert nyert a túlórapótlékok ügyében, amelyeket az új Munka törvénykönyve hatályba lépésétõl, 2012. július 1-tõl, visszamenõlegesen kell kifizetnie a MÁV-csoportnak a készenléti jellegû munkakörben foglalkoztatott vasutasoknak.

A közleményben kitérnek arra: a munkáltató az utóbbi hetekben a munkavállalók többsége számára az õket megilletõ járandóságnál - a szakszervezet álláspontja szerint - jóval kisebb összeget tartalmazó átalány-megállapodásokat kínált fel.

Azok, akik ezt aláírták, április végéig állhatnak el e megállapodásoktól. Ez esetben részükre június végéig ugyanúgy részletes elszámolást készít a munkáltató, majd legkésõbb december 31-ig kifizeti az õket megilletõ, elmaradt túlórapótlékot. (Amennyiben elállnak a megállapodástól, majd a tételes elszámolás során kiderül, hogy a részükre járó tényleges összeg kevesebb a megállapodásban feltüntetett összegnél, úgy a különbözetet vissza kell fizetniük.)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!