2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Diáksztrájkkal támogatnák a március 30-i tanársztrájkotForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-27 09:22:43
Címkék: Bihari hírek
A tanárokkal szolidáris diákok is sztrájkot hirdettek március 30-ra reggel 8 és 9 óra között - legalábbis ez áll a Diáksztrájk a jövõnkért! Facebook-csoport oldalán.

Íme a sztrájkfelhívás teljes szövege:

Diáktársaink!
Sokan már érzékelhetitek, hogy az oktatási rendszer jelen formájában nem készít fel minket a XXI. századi élet kihívásaira!
A március 15-én meghirdetett határidõig nem kértek bocsánatot a hatalom képviselõi, és nem ültek le hiteles szereplõk egyeztetni a 12 pontról a szakma képviselõivel.
A tanárainktól elvették a jogszerû sztrájk lehetõségét, de õk bátorságukat összeszedve úgy döntöttek, hogy 2016. március 30-án, szerdán délelõtt 8 és 9 óra között polgári engedetlenség formájában fejezik ki a változtatás iránti igényüket és az oktatási rendszerrel szembeni ellenérzésüket.
Most rajtunk a sor: DIÁKSZTRÁJKra hívjuk minden Diáktársunkat ugyanebben az idõpontban, így mi is kinyilváníthatjuk a véleményünket!
Merjünk bátrak lenni, álljunk ki másokért, tanárainkért, de magunkért is, mert ez rólunk szól!
Szerda reggel suliba menet állj meg Te is az iskolád bejáratánál 1 órára és beszélgess barátaiddal, osztálytársaiddal, tanáraiddal, formáljatok élõláncot az iskola köré, vagy krétával írjátok le az épület elõtt az általatok fontosnak tartott problémákat!
Mutassuk meg közösen, hogy MI is itt vagyunk, a MI véleményünk is számít és a MI jövõnket próbálják elvenni, mikor szakmailag megalapozatlan és elhamarkodott döntéseket hoznak!
Ajánlott viselet: kockás ing :)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!