2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Sztrájkra készülnek a Tesco dolgozóiForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-27 10:01:16
Címkék: Bihari hírek
Sztrájkbizottságot alakítottak a Tesco dolgozói, errõl csütörtökön az áruházlánc vezetését is értesítették – írja a Magyar Idõk. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) azért tervez munkabeszüntetést, mert a Tescóval most zajló bértárgyalásokon nem sikerült megállapodni a céggel.

A sztrájkban elõször a Tesco online üzletága bénulhat meg,

mert míg a házhoz szállítás forgalma 20-30 százalékkal nõtt tavaly, az ebben az üzletágban dolgozók szerint a munkakörülményeik elviselhetetlenek, a bérük pedig mélyen alatta van az elvárhatónak. Az interneten megrendelt csomagokat összeállító dolgozók például a lap szerint naponta 15 kilométert gyalogolnak az üzletekben, amihez megfelelõ cipõt sem kapnak a vállalattól.

 

A KDFSZ elnöke, Bubenkó Csaba szerint a cég eddig teljes egészében elutasította a szakszervezet követelését, hogy áprilistól 20 százalékos emelést, szeptembertõl pedig 15 százalékos bérfejlesztést kapjanak az online üzletágban dolgozók. Ez nagyjából ötmilliárd forintba kerülne a cégnek, ami a szakszervezet szerint nagyjából annyi, mint amit anno vasárnapi pótlékokra fizetett ki a Tesco egy évben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!