2024. április 27. Szombat, Zita.
 
NAV-ellenõrzést is hoz a nyusziForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-27 10:51:29
Címkék: Bihari hírek
Az évszakra és a közelgõ ünnepre jellemzõ kereskedelmi, szolgáltatási tevékenységeket ellenõrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a következõ hetekben, írja az MTI.

Az adóhivatal pénteki tájékoztatása szerint a NAV munkatársai elsõsorban az online pénztárgépek adatait felhasználva, célzott kiválasztás alapján keresik fel a húsvéti árukat kínáló üzleteket, a jó idõ beköszöntével egyre több helyen külsõ térrel bõvülõ vendéglátóhelyeket, és az autógumik lecserélésének idõszakában a gumiabroncs-szerelõ mûhelyeket.

Közölték, a jogkövetési hajlandóság növelése a cél a szépészeti- és fitneszszolgáltatások, a virág- és dísznövénykertészetek, valamint az állatkereskedések körében. Kiemelt figyelmet kapnak az online piactereken forgalmazók.

A március második felében indult és május 5-ig tartó ellenõrzéssorozat célja, hogy segítse a szabályok betartását és kiszûrje a zugárusokat, szabályszegõket, akiket mulasztásukhoz mérten szankcionálnak. Nem árt tudni, hogy jövedelemszerzõ gazdasági tevékenységet csak adószám birtokában végezhetnek az alkalmi árusok.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!