2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Nem lesz sztrájk a VolánnálForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-27 11:13:21
Címkék: Bihari hírek
Nem lesz sztrájk a Volán-társaságoknál, megállapodott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ (MNV), a Közúti Közlekedési Szakszervezet és a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége az idei béremelésrõl - közölte a nemzeti vagyonkezelõ, valamint a Közúti Közlekedési Szakszervezet pénteken az MTI-vel.

Az MNV Zrt. tájékoztatása szerint a havi 190 ezer forint alatt keresõ, több mint 2600 dolgozó fizetése 5 százalékkal, míg a magasabb keresetû csaknem 12 ezer dolgozóé 3,36 százalékkal emelkedik 2016. január 1-jétõl visszamenõleg. Emellett a cafeteria-keretek összegének emelésére is lehetõség lesz. A megállapodás alapján a munkavállalók mintegy 85 százaléka részesül a bérfejlesztésben. Az MNV hangsúlyozta, az egyeztetések során a szolgáltatást igénybe vevõ, éves szinten mintegy 436 millió utas érdekeit is szem elõtt tartották, tulajdonosként az utasok biztonsága, kényelme, valamint a szolgáltatás minõségének javítása az elsõdleges feladatuk.

A Közúti Közlekedési Szakszervezet tájékoztatása szerint elmarad a Volán-szakszervezetek húsvét hétfõre meghirdetett ötnapos sztrájkja. A szakszervezet közölte: a munkáltató és a tulajdonos módosította korábbi javaslatát, az új ajánlat a lehetõ legközelebb került a munkavállalói követeléshez. Így a sztrájkot meghirdetõ szakszervezetek - a Közúti Közlekedési Szakszervezet és a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége - az ajánlat elfogadása és a sztrájk lemondása mellett döntöttek. A differenciált emelést tartalmazó ajánlat részleteirõl az egyeztetés a jövõ héten folytatódik a munkáltatókat képviselõ Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetségével - közölték.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!