2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Véres leszámolás SalgótarjánbanForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-15 12:32:04
© Illusztráció Egy szamurájkarddal hasította szét egy nõ fejét, egy férfit pedig összevagdalt és a kezét csuklóból levágta a tettes.

12,14 Salgótarjáni kettõsgyilkosság - kezelték már a pszichiátrián a gyilkost

Egy korábban pszichiátriai kezelés alatt álló, 27 éves férfi gyilkolt hétfõn este Salgótarjánban. A bûncselekményrõl tartott sajtótájékoztatón többi közt elhangzott: a támadás után a gyilkos elmenekült a boltból, de a férfit hamar azonosították, és a telefonszámát is kiderítették.

A férfit a városi rendõrkapitány hívta fel, õ tartotta szóval, míg a kommandósok megkeresték. A férfi öngyilkos akart lenni, a nála lévõ bozótvágó késsel megpróbálta felvágni az ereit. Jelenleg Balassagyarmaton, a városi kórház pszichiátriáján õrzik, a rendõrökkel nem volt hajlandó szóba állni. A férfi szerelemféltésbõl ölt: egy 49 centis pengéjû bozótvágóval ölte meg volt barátnõjét és annak barátját.

 

RTL Hírek video

 

9,31 Meghalt a szamurájkardos támadó másik áldozata is

A Független Hírügynökség értesülése szerint éjszaka elhunyt a hétfõi esti szamurájkardos támadás férfi áldozata is. A támadás hátterében úgy tudni, szerelemféltés állt. A támadót egyébként egy órával késõbb elfogták a rendõrök és - információink szerint - a balassagyarmati kórház pszichiátriai osztályára szállították. Egyelõre azonban sem a rendõrség, sem a kórház nem elérhetõ, a nyomozók délelõtt 11 órakor, sajtótájékoztatón számolnak majd be a részletekbõl.

A gyors elfogást segíthette, hogy a bolt kamerája rögzítette a történteket és több szemtanú is látta a vérengzést.

 

 

2009.12.15. Elfogták a szamurájkardos salgótarjáni gyilkost

Egy órán belül elfogták a rendõrök azt a férfit, aki szamurájkarddal ölt meg egy embert hétfõn este Salgótarjánban. A támadó egy nõ fejét vágta meg úgy, hogy már nem lehetett megmenteni az életét. Egy férfinek pedig csuklóból levágta a kezét a támadó. Úgy tudni, hogy a vérengzés az utcán kezdõdött és egy élelmiszerboltban folytatódott. Az elfogás részleteirõl kedden délelõtt 11 órakor tartanak sajtótájékoztatót a Nógrád Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnügyi Igazgatóságán - közölte Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

A Stop.hu úgy tudja, hogy volt barátnõjét és annak új barátját támadta meg egy férfi szamurájkarddal.

 

 

21:50 A nõ életét a kiérkezõ mentõk már nem tudták megmenteni - értesült a Független Hírügynökség. Az elsõ hírek még arról szóltak, hogy a férfi sebesült meg a fején, a nõnek pedig levágták a kezét. A belvárosban súlyos bûncselekmény történt - mindössze ennyit nyilatkozott az este fél nyolc körül történt esetrõl a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje. Dankóné Nagy Éva nem cáfolta a Független Hírügynökség értesülését, hogy szamurájkarddal sebesített meg valaki egy férfit és egy nõt. Állapotukról sem nyilatkozott a szóvivõ, úgy tudni, hogy a nõ életét vesztette a támadás következtében, fejére többször lesújtott kardjával a támadó

Szemtanúk szerint az egyik áldozat, egy férfi a helyi élelmiszerboltba menekült be, támadója utánament és a boltban folytatta a mészárlást: a védekezõ embernek levágta az egyik kezén az ujjakat, másik karjába belevágott és a kezét csuklóban levágta, a fejére is lesújtott, majd elmenekült Somlyóbánya felé. A tettesrõl egyelõre nem ad ki információt a rendõrség, a tanúk kihallgatása jelenleg is tart.

Az ügyben hírzárlatot rendeltek el, a rendõrség keddre ígér tájékoztatást. A belvárosi élelmiszerbolt elõtt - ahol az elsõ támadás történt - hatalmas vértócsa és hajcsomó található, jelenleg is tart a helyszínelés. Az ügyet a salgótarjáni Városi Rendõrkapitányságtól a Nógrád Megyei Rendõr-fõkapitányság életvédelmi nyomozói vették át.

A brutális bûncselekmény megrázta a környéken élõket. A Független Hírügynökség úgy tudja, a boltban szerencsére csak egyetlen vásárló volt, õ nem sérült meg és az eladók sem. Rablás már több is volt ezen a környéken, de ilyen kegyetlen bûncselekményrõl nem tudnak a helyiek. Az utcán kis csoportokban várakoznak az emberek, a Pécskõ utcát egy ötven méteres szakaszon lezárták, a forgalmat elterelték.

 

 

21:35 Dankóné Nagy Éva nem cáfolta a Független Hírügynökség értesülését, hogy szamurájkarddal sebesített meg valaki egy férfit és egy nõt. Állapotukról sem nyilatkozott a szóvivõ, úgy tudni, hogy a nõ életét vesztette a támadás következtében, fejére többször lesújtott kardjával a támadó.

Szemtanúk szerint az egyik áldozat, egy férfi a helyi élelmiszerboltba menekült be, támadója utánament és a boltban folytatta a mészárlást: a védekezõ embernek levágta az egyik kezén az ujjakat, másik karjába belevágott és a kezét csuklóban levágta, a fejére is lesújtott, majd elmenekült Somlyóbánya felé. A tettesrõl egyelõre nem ad ki információt a rendõrség, a tanúk kihallgatása jelenleg is tart.

 


20:25 A belvárosban súlyos bûncselekmény történt - mindössze ennyit nyilatkozott az este fél nyolc körül történt esetrõl a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje. Dankóné Nagy Éva nem cáfolta a Független Hírügynökség értesülését, miszerint szamurájkarddal sebesített meg valaki egy férfit és egy nõt. Az áldozatok állapotáról egyelõre nincs információja - tette hozzá.

Más forrásból megerõsítették, a férfit - akirõl úgy hírlik, hogy biztonsági õr - nyílt koponyával szállították kórházba. A tettesrõl egyelõre nincs információ, a tanúk kihallgatása jelenleg is tart. Az ügyben egyelõre hírzárlatot rendeltek el, a rendõrség keddre ígér tájékoztatást. A belvárosi élelmiszerbolt elõtt - ahol az eset történt - hatalmas vértócsa és hajcsomó található, jelenleg is tart a helyszínelés.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!