2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
Sztrájk jöhet a BKV-nálForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-31 10:08:20
Címkék: Bihari hírek
Sztrájkolhatnak a BKV buszvezetõi, ha a fõvárosi közgyûlés magánszolgáltatóknak szervezi ki a 3-as metró pótlóbuszainak üzemeltetését – írja közleményében a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ). A szakszervezet szerint

túl azon, hogy mértéktelenül felelõtlen és kockázatos egy ilyen jelentõs feladat magánkézbe adása – mely milliárdos nagyságrenddel drágább, mintha a BKV végezné a feladatot –, felvetheti a hûtlen kezelés gyanúját!

A BKSZK szerint a BKV már aláírt szerzõdéssel rendelkezik az új autóbuszok beszerzésére, és megkezdte a szükséges jármûvezetõi létszám képzését is, ezért is lenne káros, ha a közgyûlés mégis egy magáncégre hagyná a kiesõ metró pótlását.

A szakszervezet felszólítja Tarlós István fõpolgármestert és a közgyûlés tagjait, hogy a döntésüknél „a fõváros és az utazóközönség érdekeit tartsák szem elõtt, ne a magántõke gazdasági érdekeit”.

Saját cége helyett külsõs vállalkozásba készül adni a fõváros a 3-as metró felújítása alatti buszos pótlást – a Vs.hu információi szerint ilyen tartalmú elõterjesztés készül a városházán. Milliárdos üzletrõl van szó, a BKV többszörösen rosszul jár.

Korábban úgy volt, hogy a BKV végzi a metrópótlást, amihez vásárolhat 150 lengyel (Solaris) és 150 magyar (Mabi) buszt. Ha más végzi a munkát, akkor a BKV egyfelõl elesik az új buszoktól, másfelõl egy jó nagy szelettõl a fõvárosi buszpiaci tortából.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!